The Boat Safari at Kabini – Bird watching & Sunset Catching

The Boat Safari at Kabini – Bird watching & Sunset Catching

Juni 14, 2016 0 Von admin

Το σαφάρι με σκάφος στο Εθνικό Πάρκο Nagarhole (Kabini) είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερο από το σαφάρι ξηράς που συχνά προτιμάται λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας να δεις μια μεγάλη γάτα. Από προσωπική άποψη, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη τη φανταστική μας θέα κατά τη διάρκεια του σαφάρι ξηράς, μπορούμε εύκολα να προτείνουμε το σαφάρι με σκάφος αν έχετε χρόνο. Αν όχι τα πουλιά, η μοναδική προοπτική της θέασης από το νερό στο δάσος, τα διάφορα αμφίβια, συμπεριλαμβανομένων των κροκόδειλων και των ενυδρίδων και το γραφικό σκηνικό για το ηλιοβασίλεμα είναι απαράμιλλη και δεν πρέπει να χάσετε.

Θέα στη λίμνη

Μετά τα θεαματικά αποτελέσματα του σαφάρι Land της προηγούμενης ημέρας, ήμασταν αρκετά κολλητοί για το σαφάρι της δεύτερης ημέρας. PK, ο οικοδεσπότης μας στο KAAV είχε συστήσει το σαφάρι με σκάφος για να ολοκληρώσει τη βασική ξενάγηση στο ιερό, αλλά είχε επίσης προσθέσει ότι υπήρχαν πολλοί που επέλεξαν να κάνουν μόνο το σαφάρι στην ξηρά λόγω των μεγαλύτερων πιθανοτήτων να δουν τις μεγάλες γάτες. Μετά από λίγη συζήτηση αποφασίσαμε να λάβουμε τη συμβουλή του ΠΚ και να πάμε για την περιήγηση με το πλοίο. Ξεκινήσαμε με παρόμοια νότα με το τελευταίο σαφάρι, χωρίς να έχουμε προσδοκίες από αυτό. Οι ελάχιστες πιθανότητες εμφάνισης μεγάλων γατών σήμαιναν ότι δεν υπήρχε πλεονέκτημα του ενθουσιασμού του καθίσματος και αυτό είναι πιθανώς αυτό που πιστεύουμε ότι οδήγησε στο να είναι μια τόσο υπέροχη εμπειρία.

Το σκάφος μας και ο οδηγός μας

Το σκάφος συνοδεύεται από οδηγό και οδηγό (αν έτσι λέγονται) και για πρακτικούς λόγους η εγκυκλοπαίδεια μας για το βράδυ. Ωστόσο, με εμάς να καθόμαστε ακριβώς στο πίσω μέρος και κοντά στον κινητήρα, περισσότερα από τα μισά από αυτά που μας είπε ο οδηγός χάθηκαν κατά τη μεταφορά. Για πολύ καιρό και πιθανότατα, δεν πλησιάσαμε το πραγματικό δάσος και ήταν εύκολο να εντοπίσουμε ζευγάρια και οικογένειες να χαλαρώνουν στην ακτή. Όταν επιτέλους πλησιάσαμε το δάσος και ξαφνικά αρχίσαμε να εντοπίζουμε ζώα αριστερά δεξιά και στο κέντρο. Ελέφαντες, ελάφια, σαμπχάρ, κάπροι, βίσωνες όλοι τους φαίνονται να βόσκουν, να παίζουν και να πίνουν καθώς πλησιάζαμε στην άκρη για να τους δούμε από κοντά και να πάρουμε μερικές καλές λήψεις. Εντοπίσαμε μερικούς κροκόδειλους να λιάζονται σε ένα ανάχωμα και Καθώς πλησιάζαμε, βούτηξαν ξαφνικά στο νερό, η ιδιωτικότητά τους επηρεάστηκε από εμάς τους καταδιώκτες.

Ο κροκ

Επειδή δεν είμαστε πουλιά, δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη σημασία για τα πουλιά που είδαμε, εκτός από το περιστασιακό, «ουάου, τόσο όμορφα» που περιέγραφε εύστοχα την έκταση των γνώσεών μας για αυτά. Ωστόσο, ο οδηγός ήταν αρκετά ενημερωμένος και συνέχισε να μας επισημαίνει διαφορετικά πουλιά καθώς τα προσπερνούσαμε. Πιθανότατα δεν θα είχαμε καταλάβει τόσα πολλά αν δεν περιτριγυριζόμασταν από κάποιους λάτρεις των πουλιών που συνέχιζαν να μεταδίδουν όσα έλεγε ο οδηγός από μπροστά και να προσθέτουν μερικούς δικούς τους δείκτες. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και αύξησε τη συγγένειά μας με την παρατήρηση πουλιών, ωστόσο είναι ασφαλές να πούμε ότι κανένας από τους δύο δεν έχει την υπομονή να επιδοθεί σε αυτό ως χόμπι πλήρους απασχόλησης.

Birds of Kabini

Μας είπαν ότι μια θηλυκή τίγρη είχε δει μόλις μια μέρα πριν πλησιάσει το μπροστινό μέρος της λίμνης για ένα ποτό, αλλά είχε σκαρφαλώσει λίγο μετά και αν και δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι, μπορεί να ήταν η ίδια τίγρη που είχαμε δει. Ο οδηγός παραδέχτηκε ότι τέτοιες θεάσεις ήταν σπάνιες και συνέβαιναν περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι άλλες τοπικές πηγές νερού μέσα στο δάσος στέγνωσαν. Περιμέναμε με ανυπομονησία μια ευκαιρία να δούμε ως déjà vu το προηγούμενο βράδυ, αλλά όπως λένε, ο κεραυνός δεν χτυπά το ίδιο μέρος δύο φορές, και προφανώς ούτε αυτή η τίγρη.

Cheetals βόσκησης (2)

Σύντομα πλησιάσαμε την ακραία περιφέρεια του σαφάρι μας καθώς ο ήλιος ξεκίνησε το καθοδικό του ταξίδι φαινομενικά παράλληλα με το ταξίδι μας. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός των οδηγών μας δεν έδειξε σημάδια θανάτου, καθώς επεσήμανε πουλί μετά από πουλί στην όμορφη έκταση της λίμνης. Στη μέση της λίμνης υπήρχαν πολλά δέντρα, γυαλισμένα λεία και με δακτυλίους από διάφορες αποχρώσεις του καφέ να την περικυκλώνουν. Αν και το μυστήριο πίσω από τα δέντρα έμεινε στο μυαλό μας μέχρι τότε, όταν μας είπαν τον λόγο πίσω από την ιδιαιτερότητα πρώτα από τον ξεναγό και μετά από το ντοκιμαντέρ στο κατάλυμα μας το βράδυ, όλα μπήκαν στη θέση τους.

Ηλιοβασίλεμα και τα δέντρα σήμα κατατεθέν της λίμνης

Η λίμνη σχηματίστηκε ως μέρος της δεξαμενής Kabini μετά το φράγμα του ποταμού. Μερικά από τα δέντρα που προηγουμένως στις όχθες του ποταμού έγιναν τώρα μέρος της λίμνης. Ο φλοιός του δέντρου μαλάκωσε εν μέρει από τον άνεμο καθώς και από την άμπωτη του νερού των λιμνών. Οι δακτύλιοι στο φλοιό σημάδεψαν τα διάφορα επίπεδα του νερού κατά τη διάρκεια των διαφορετικών εποχών. Το υψηλότερο ήταν μόλις μετά τους μουσώνες ενώ το χαμηλότερο σήμαινε τη στάθμη του νερού κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών λίγο πριν φτάσουν οι μουσώνες. Όσο δελεαστική κι αν είναι η ιστορία πίσω από τα δέντρα, η σκηνή με τα πουλιά σκαρφαλωμένα στους λεπτούς καμπυλωτούς λείους κορμούς με το δάσος στο βάθος τονισμένο με τις ακτίνες του ετοιμοθάνατου ήλιου να χρωματίζουν τα φουσκωμένα σύννεφα με μια σειρά από αποχρώσεις κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ.

Το ηλιοβασίλεμα είναι πράγματι ασύγκριτο. Ήμασταν κυνηγοί του ηλιοβασιλέματος σε όλη μας τη ζωή και ήμασταν έκπληκτοι με την όμορφη θέα που μας παρουσίασαν και αυτό θα έπρεπε να έχει σημασία. Καθώς το μηχανοκίνητο σκάφος γύριζε πίσω στην προβλήτα μας, προσπαθήσαμε να τραβήξουμε όλη τη σκηνή, πρώτα με μια φωτογραφία κάθε 10 δευτερόλεπτα και μετά, βλέποντας τη ματαιότητα της σύλληψης ενός τέτοιου θέαματος μέσα από έναν φακό, καταφέραμε να το βυθίσουμε στις ψυχές μας ως τα πουλιά κελαηδήσαμε τις τελευταίες μας στιγμές από αυτό που ήταν πράγματι μια μαγική βραδιά.

Ενημερωτικό αρχείο:

  • Το Kabini απέχει 5 ώρες οδικώς από το Bangalore και περίπου 1,5 ώρα από την πόλη Mysore. Η συνδεσιμότητα είναι σπάνια και συνιστάται να φέρετε το δικό σας μεταφορικό μέσο.
  • Το Εθνικό Πάρκο Nagarhole χωρίζεται από το Εθνικό Πάρκο Bandipur από τη δεξαμενή Kabini και μαζί με το εθνικό πάρκο Mudumalai & το καταφύγιο άγριας ζωής Wayanad είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή στη Νότια Ινδία.
  • Το Εθνικό Πάρκο Nagarhole έχει τρεις κύριους θηρευτές – την Τίγρη της Βεγγάλης, τη Λεοπάρδαλη & το Ντόλε (Ασιατικά άγρια ​​σκυλιά) που τρέφονται με φυτοφάγα όπως το Τσιτάλ (στιγμένο ελάφι), το ελάφι σαμπάρ και το γκαούρ (ινδικός βίσονας) που βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς. Οι ελέφαντες μπορούν επίσης να παρατηρηθούν σε μεγάλους αριθμούς, αν και το Εθνικό Πάρκο Bandipur κατέχει τη διάκριση της υψηλότερης πυκνότητας άγριων ελεφάντων στη χώρα.
  • Όλα τα σαφάρι διοργανώνονται από το κρατικό Jungle Lodges, το οποίο είναι μια καλή επιλογή για οικονομικά καταλύματα.
  • Τα Safari’s είναι δύο ειδών, Land & Water, και τα δύο οργανώνονται δύο φορές την ημέρα. Κάθε σαφάρι έχει έναν σταθερό αριθμό οχημάτων/σκαφών που επιτρέπεται, επομένως είναι συνετό να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.
  • Μείναμε στο KAAV Safari Lodges που αναπαράγει μια αυθεντική αίσθηση του ξενώνα της ζούγκλας που βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του δάσους, αλλά σε μια κοιτίδα πολυτέλειας και απλότητας.