The Art of Grafting – Suttons Gardening Grow How

0
The Art of Grafting – Suttons Gardening Grow How

Θα ήταν εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι η τέχνη του εμβολιασμού ενός φυτού στο υποκείμενο ενός άλλου είναι σχετικά νέα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκε στην κηπουρική ήδη από το 300 π.Χ.

Αν και χρησιμοποιείται συνήθως αλλού στον κόσμο, η τέχνη του εμβολιασμού άργησε να φτάσει στην Αγγλία. Το 1592 γράφτηκε ένα βιβλίο από τον Leonard Mascall που προωθεί το Διάλεξη πατάτας για τον εμβολιασμόοφέλη και επικρίνει την Αγγλία που είναι τόσο πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά το «γκράφι». Ο εμβολιασμός, στις διάφορες μορφές του, έχει γίνει έκτοτε μια καθιερωμένη και πολύ εξασκούμενη μορφή πολλαπλασιασμού.

Το 1895 ο Arthur W Sutton έδωσε μια διάλεξη με θέμα τις Πατάτες στη Βασιλική Εταιρεία Κηπευτικών και συμπεριέλαβε τα αποτελέσματα ορισμένων πειραμάτων που είχε πραγματοποιήσει με τη στενά συνδεδεμένη πατάτα και ντομάτα.

Ευτυχώς η διάλεξη δημοσιεύτηκε σε μορφή φυλλαδίου, αντίγραφο του οποίου διατηρούμε στα εκτεταμένα αρχεία της εταιρείας μας.

Potatoes By Arthur W. Suttons 1895

Στις 22 Μαρτίου 1895 ο Άρθουρ φύτεψε έναν κόνδυλο πατάτας σε κάθε μία από μια σειρά από γλάστρες.

«Όταν η ανάπτυξη έφτασε σε ύψος 4 έως 5 ίντσες, το στέλεχος της πατάτας κόπηκε μισή ίντσα πάνω από το επίπεδο του εδάφους και ένα μόσχευμα ντομάτας εισήχθη στις 8 Μαΐου.

Ως αποτέλεσμα, οι ρίζες της πατάτας που διατηρούνται σε ανάπτυξη από το φύλλωμα ντομάτας έχουν δημιουργήσει μια καλλιέργεια πατάτας στη γλάστρα και το φύλλωμα ντομάτας πάνω από το έδαφος έχει δώσει μια καλλιέργεια ντομάτας.»

Παραδείγματα εμβολιασμού από το 1898 Παραδείγματα εμβολιασμού από το 1898

Αν και επιτυχημένο ως πείραμα, αυτό το φυτό πατάτας/ντομάτας δεν προστέθηκε ποτέ στη γκάμα προϊόντων Suttons, καθώς υπήρχε ένα πολύ προφανές μειονέκτημα – οι πατάτες δεν μπορούσαν να συγκομιστούν χωρίς να καταστραφεί το φυτό ντομάτας!

Ακόμη και τότε, η απόδοση της πατάτας ήταν πολύ μικρή για να γίνει κάτι παραπάνω από μια διασκεδαστική καινοτομία και σίγουρα δεν ενδιαφέρει τον σοβαρό κηπουρό που ήθελε να καλλιεργήσει φαγητό για το τραπέζι.

Κάνοντας στην άκρη αυτή τη νεωτεριστική μορφή εμβολιασμού, έχει αποδειχτεί καλά ότι εμβολιασμένα λαχανικά (όταν γίνεται με σύνεση) μπορεί να είναι εξαιρετικά παραγωγικό, παρέχοντας έως και 75% βαρύτερες καλλιέργειες από τα τυπικά φυτά. Το υποκείμενο έχει επιλεγεί προσεκτικά για ισχυρό σφρίγος και ιδιότητες παραγωγής καρπών. Το σπείρωμα (άνω φυτό) θα είναι μια σούπερ νόστιμη ποικιλία υψηλής ποιότητας που παράγει άφθονα απίστευτα φρούτα.

Ο εμβολιασμός Suttons γίνεται με το χέρι ειδικού στο βρεφονηπιακό μας σταθμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το υποκείμενο προσδίδει το σθένος του παράγοντας νωρίτερα και μεγαλύτερες αποδόσεις χωρίς να βλάπτει τη γεύση και την ποιότητα του καρπού, ενώ παρέχει φυσικά μεγαλύτερη αντοχή σε παράσιτα και ασθένειες που μεταδίδονται στο έδαφος.

Μαύρα λευκά τόμΕμβολιασμός Suttons έχει γίνει πολύ έξυπνο καθώς εμβολιάσαμε 2 συμβατές ποικιλίες, που επιλέχθηκαν για την ποιότητά τους, σε ένα εξαιρετικά ισχυρό υποκείμενο. Ένα παράδειγμα αυτών των υπέροχων «δίδυμων» φυτών είναι το δικό μας νέο και αποκλειστικό Indigo Rose/White Cherry tomato. Πέρυσι παρουσιάσαμε το Indigo Rose, την πρώτη νόστιμη μαύρη ντομάτα στον κόσμο. Φέτος αναβαθμίσαμε το ante εμβολιάζοντας το μαζί με μια κρεμώδη-λευκή ποικιλία κερασιού για να δημιουργήσουμε το πρώτο φυτό ασπρόμαυρης ντομάτας!

Ένα άλλο νέο και αποκλειστικό παράδειγμα έξυπνου εμβολιασμού είναι με το Πιπεριές φαναριού Suttons. Και πάλι, 1 φυτό αλλά 2 σούπερ-γλυκές ποικιλίες με τη 1 να είναι κόκκινη και η άλλη πορτοκαλί ενώ και οι δύο ξεκινούν με πράσινο χρώμα.

πιπεριές

Τα εμβολιασμένα φυτά Suttons είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε θερμοκήπιο ή ηλιόλουστο μέρος έξω και μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε μεγάλα δοχεία.

Επισκέψου το Διαδικασία εμβολιασμού Suttons Για περισσότερες πληροφορίες

Schreibe einen Kommentar