10 εύκολες DIY ιδέες για καφασωτές κήπου

6
10 εύκολες DIY ιδέες για καφασωτές κήπου

Εύκολη DIY Καφασωτό κήπου

Συνιστάται ιδιαίτερα η εγκατάσταση ενός DIY trellis στον κήπο σας κατά καιρούς, ειδικά αν θέλετε να καλλιεργήσετε λαχανικά. Για τα φυτά που αναπτύσσονται σε μικρότερες αυλές, οι πέργκολες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε την κάθετη ανάπτυξη. Η γοητεία και η λειτουργία μιας φυτικής πέργκολας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Εκτός από την υποστήριξη των όμορφων λουλουδιών και των καρποφόρων αμπελιών, DIY Καφασωτό κήπου επεκτείνει την περιοχή καλλιέργειας για μικρούς κήπους και βοηθά στη δημιουργία αισθητικά ευχάριστων εξωτερικών χώρων, όπως σήραγγες, πύλες, οθόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής και όμορφους τοίχους και φράχτες.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY
δικαιώματα φωτογραφίας: Pinterest

01. Χρήση παλιού παραθύρου και σύρματος κοτόπουλου

Με αυτό το έργο DIY πέργκολας κήπου, μπορείτε να συγκαλύψετε και να αυξήσετε την ιδιωτικότητα μιας ανοιχτής βεράντας. Βάλτε το έτοιμο κομμάτι σε μια διακοσμητική ζαρντινιέρα κοντά στην προεξοχή της βεράντας. Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε κλήματα αναρρίχησης στη ζαρντινιέρα, κάτι που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ιδιωτικότητα.

DIY Trellis
Δικαιώματα φωτογραφίας: pergolagazebos.com

02. Καφασωτό κήπου χαλκού

Χρησιμοποιώντας έναν χάλκινο σωλήνα, μπορείτε να κατασκευάσετε μια πραγματικά μοναδική πέργκολα κήπου. Ένας κήπος με λουλούδια θα ήθελε να το έχει αυτό και τα αμπέλια θα μπορούσαν να σκαρφαλώσουν στον τοίχο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σχεδιάσετε μια χάλκινη πέργκολα κήπου και ο καθένας θα είναι μακροχρόνιος και μοναδικός, σχεδόν σαν το δικό σας μικρό έργο τέχνης κήπου.

DIY Trellis
Δικαιώματα φωτογραφίας: gardeners.com

03. Bamboo Pole Pea Trellis

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να κατασκευάσετε μια πέργκολα από μπαμπού αρκετά ισχυρή ώστε να υποστηρίζει βαρύτερα φυτά. Για την κατασκευή αυτής της πέργκολας απαιτείται μπαμπού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δέσετε τον σπάγκο γύρω από τα πάντα. Εκτός από το ότι είναι ιδανική για κήπους με λαχανικά, αυτή η πέργκολα θα φαίνεται όμορφη και σε κάθε κήπο με λουλούδια.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY
Δικαιώματα φωτογραφίας: urbangardengal.com

04. Ανεξάρτητο καφασωτό λουλουδιών

Η επεξεργασμένη ξυλεία είναι το τέλειο υλικό για πέργκολα, καθώς μπορεί να αντέξει χρόνια στις καιρικές συνθήκες. Η πέργκολα λουλουδιών μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και εύκολα με προεπεξεργασμένη ξυλεία και δεν είναι τόσο σκληρή όσο φαίνεται. Είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα στον ανθισμένο κήπο και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας αξεσουάρ κήπου.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY
Δικαιώματα φωτογραφίας: Morningchores.com

05. Καφασωτό A-Frame

Είναι εύκολο να κατασκευάσετε πέργκολα με πλαίσιο για οτιδήποτε. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για αγγούρια στον κήπο σας ή να το φυτέψετε στο παρτέρι σας για να αναπτυχθούν τα αμπέλια σας. Για να κάνετε τα κλήματα να μπορούν να πιάσουν, καρφώστε τις σανίδες σας μεταξύ τους σε σχήμα Α και, στη συνέχεια, προσθέστε σύρμα για να τους δώσετε ένα μέρος για να πιάσουν. Αυτό μπορεί να κατασκευαστεί σε περίπου 15 λεπτά και δεν είναι ακριβό ανάλογα με το τι έχετε διαθέσιμο.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY

06. Τοξωτό Diy κήπο καφασωτό

Η χρήση αυτής της καμάρας για την καλλιέργεια κολοκύθας λειτουργεί τέλεια, καθώς το σκουός συνήθως καταλαμβάνει τον κήπο σας εάν δεν το παρακολουθείτε προσεκτικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στηρίξετε μεγάλα αμπέλια και φυτά στον ανθισμένο κήπο σας. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε έναν σωλήνα PVC, λίγο σύρμα και κόλλα. Ο σωλήνας PVC σας πρέπει να κολληθεί μεταξύ τους σε κάθε πλευρά και στη συνέχεια να υφανθεί σε συρμάτινη περίφραξη.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY
Δικαιώματα φωτογραφίας: matchness.com

07. Οβελίσκος Garden Trellis

Είναι ιδανικά για να υποστηρίξουν αυτούς τους τεράστιους ηλίανθους αφού είναι εντελώς αυτόνομα. Μία από τις διαφορές μεταξύ αυτού του σχεδίου και άλλων είναι ότι δεν απαιτεί γωνιακές τομές. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τέλεια ευθυγράμμιση των άκρων, καθώς η αναρρίχηση σε πράσινο προορίζεται να καλύψει αυτό το κομμάτι. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και θα ήταν ιδανικά για μια ποικιλία λαχανικών αν δεν θέλετε πραγματικά να τα καλλιεργήσετε στον ανθισμένο κήπο σας.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY
Δικαιώματα φωτογραφίας: reddit.com

08. Καφασωτό λαχανικών σε σχήμα βαγόνι

Μια απλή πέργκολα με πάνελ βοοειδών είναι ιδανική για την καλλιέργεια μπιζελιών και αγγουριών με μερικούς πασσάλους περίφραξης και στριφτούς δεσμούς. Αυτό το απλό καλυμμένο βαγόνι είναι εύκολο στην κατασκευή και έχει ωραίο σχήμα. Επιπλέον, έχει άφθονο χώρο για να αναπτυχθούν τα λαχανικά τύπου αμπέλου και άφθονη υποστήριξη ενώ αναπτύσσονται.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY
Δικαιώματα φωτογραφίας: diyncrafts.com

09. Scrap Board Container Diy Trellis

Μπορείτε να κρεμάσετε ζαρντινιέρες σε αυτό όχι μόνο για να δώσετε διάσταση στον ανθόκηπο σας αλλά και για να τον χρησιμοποιήσετε ως κάθετο κήπο για να κρεμάσετε φυτά σε γλάστρες. Όταν το βάφετε, προσθέτει χρώμα στον ανθισμένο κήπο σας και σας δίνει πολύ χώρο για να κρεμάσετε ζαρντινιέρες. Είναι ένα πραγματικά εύκολο έργο με σκραπ σανίδες που σας είχαν απομείνει από άλλα έργα.

Ιδέες για καφασωτά κήπου DIY
Δικαιώματα φωτογραφίας: matchness.com

10. Ράγα κούνιας Diy Trellis

Μια πέργκολα στον κήπο μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα από μια παλιά ράγα κούνιας που δεν απαιτεί καν κτίριο. Αφαιρέστε τις ράγες από αυτό το παλιό βρεφικό κρεβάτι – το οποίο μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας ή μπορείτε να βρείτε σε μια αυλή πώλησης ή ειδών καταστήματος. Μετά από αυτό, απλώς σηκώστε τα ή κρεμάστε τα από έναν τοίχο κήπου για να δημιουργήσετε μια φθηνή πέργκολα.

Διαβάστε επίσης:

Κάντο μόνος σου. Πώς να μεγαλώσει Βάλσαμο λεμονιού φυτό. 8 τρόποι για να φέρτε τη φύση στο σπίτι της πόλης σας. Πώς να μεγαλώσει βιολογικό φασκόμηλο σε δοχεία. 7 Εύκολες ιδέες κήπου. Πώς να καλλιεργήσετε βιολογικά αγγούρι στο σπίτι. 11 Καλύτερο χειμωνιάτικα λουλούδια. Μεγαλώνοντας Φυτό Kochia στον κήπο σου. Οργανικός Τσότρα συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Πότε και πώς να αναπτυχθεί Φυτά Wisteria. Σπόροι μπάμιες μεγαλώνει σε γλάστρες.

Για καρφίτσα:

Schreibe einen Kommentar