Τι είναι η υποκατάσταση; – Νομικός αναγνώστης

0
Τι είναι η υποκατάσταση;  – Νομικός αναγνώστης

Η υποκατάσταση είναι σημαντική επειδή εμποδίζει εσάς και την ασφαλιστική σας εταιρεία να πληρώσετε για ζημιές ή οικονομικές απώλειες που δεν είναι δικό σας λάθος.


Όταν ένα θύμα ατυχήματος πηγαίνει στο νοσοκομείο μετά από ένα ατύχημα ή επισκευάζει το αυτοκίνητό του, αρχικά τείνουν να πληρώνουν για τις υπηρεσίες του με τη δική τους ασφάλεια υγείας ή αυτοκινήτου. Όταν το θύμα μεταβεί στο νοσοκομείο, θα χρεωθεί για τις υπηρεσίες που του παρείχε η συμφωνηθείσα τιμή μεταξύ του νοσοκομείου και της ασφαλιστικής του εταιρείας. Η εταιρεία ασφάλισης υγείας μπορεί να ανακάμψει από τη διευθέτηση σωματικών βλαβών του θύματος εάν η αποζημίωση υπερβαίνει το άθροισμα των οικονομικών και μη οικονομικών ζημιών του. Ο στόχος του δικηγόρου προσωπικών τραυματισμών σας, λοιπόν, είναι να σας βοηθήσει να διατηρήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του διακανονισμού σας από την αξίωση ατυχήματος. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς ένας δικηγόρος προσωπικών τραυματισμών μπορεί να αναλύσει την έννοια της υποκατάστασης και να σας δώσει μια δωρεάν εκτίμηση της αξίας της υπόθεσής σας.

Τι είναι οι ζημιές;

Αποζημίωση είναι απώλειες που υπέστη ένα τραυματισμένο θύμα μετά από ατύχημα. Αν και διαφέρουν λίγο από περίπτωση σε περίπτωση, συνήθως χωρίζονται σε δύο τύπους: οικονομικές ζημίες και μη οικονομικές ζημίες. Οι οικονομικές ζημιές είναι οι οικονομικές σας απώλειες, όπως η ζημιά στο αυτοκίνητό σας ή τα έξοδα που συγκεντρώθηκαν για υπηρεσίες σε νοσοκομείο, ιατρείο, φαρμακείο ή κλινική φυσικοθεραπείας. Αρχικά, αυτές οι οικονομικές ζημιές μπορεί να πληρωθούν από την ασφάλιση αυτοκινήτου ή υγείας.

Οι μη οικονομικές ζημιές σας αποζημιώνουν για τον πόνο και την ταλαιπωρία σας. Εάν επισκέπτεστε έναν ψυχολόγο ή θεραπευτή για το άγχος ή τη συναισθηματική σας αγωνία μετά το ατύχημα σας, μπορεί να μπορούσατε να πληρώσετε για αυτά με την ασφάλιση υγείας σας ή μέσω άλλου προγράμματος παροχών. Αυτό είναι ένα καλό βήμα για να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε ολόκληρο τον εαυτό σας μετά το ατύχημα σας. Τελικά, ωστόσο, το υπόχρεο μέρος θα πρέπει να πληρώσει για τις ζημιές σας, όχι οι ασφαλιστές σας.

Γιατί είναι σημαντική η υποκατάσταση;

Υποκατάσταση είναι ένα νόμιμο δικαίωμα που πρέπει να εισπράξουν οι ασφαλιστικές εταιρείες από τρίτο μεταφορέα που προκάλεσε ζημία στον ασφαλισμένο. Εάν είστε σε ατύχημα και δεν ευθύνεστε, τότε η ασφάλεια αυτοκινήτου του υπαίτιου οδηγού (γνωστή ως Τρίτος Μεταφορέας ή TPC) πρέπει να πληρώσει για τις ζημιές σας. Εάν αργούν να το κάνουν και οι λογαριασμοί σας συσσωρεύονται ή το φανοποιείο δεν θα κάνει τη δουλειά μέχρι να πληρωθεί ο λογαριασμός, η ασφάλειά σας μπαίνει και πληρώνει στο μεταξύ.

Μαύρο βαν με αριστερό πίσω φθορές μετά από ατύχημα.  εικόνα από τον Gellinger, μέσω του Pixabay.com.
Εικόνα από τον Gellinger, μέσω του Pixabay.com.

Υποκατάσταση είναι σημαντικό γιατί εμποδίζει εσάς και την ασφαλιστική σας εταιρεία να πληρώσετε για ζημιές ή οικονομικές απώλειες που δεν είναι δικό σας λάθος. Είναι επίσης σημαντικό γιατί δεν έχετε εβδομάδες ή μήνες για να διευθετηθεί η απαίτησή σας, επομένως η ασφαλιστική σας εταιρεία αναλαμβάνει εν τω μεταξύ τα έξοδά σας. Η υποκατάσταση βοηθά να διατηρήσετε χαμηλά τα ασφάλιστρά σας.

Τι είναι ένα παράδειγμα υποκατάστασης;

Η Andrea και η Sally ενεπλάκησαν σε τροχαίο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο της Sally να υποστεί μεγάλη ζημιά και να απαιτήσει επισκευές. Όταν η Sally πήγε το αυτοκίνητό της στο φανοποιείο, έμαθε ότι οι επισκευές θα της κόστιζαν 4.000 δολάρια, αλλά έχει ασφάλεια, επομένως θα καλύψουν ολόκληρο το κόστος των επισκευών της. Ωστόσο, αφού η ασφάλεια της Sally πλήρωσε το σύνολο για τις επισκευές της, ανακαλύφθηκε ότι η Andrea παραβίασε το νόμο και προκάλεσε το ατύχημα. Έτσι, η ασφαλιστική εταιρεία της Sally θα χρησιμοποιήσει το δόγμα της υποκατάστασης για να ανακτήσει τις ζημίες της από τον Andrea. Ο ασφαλιστής της Sally μηνύει τον Andrea για να ανακτήσει τα έξοδα που καταβλήθηκαν για να φτιάξει το αυτοκίνητο.

Schreibe einen Kommentar