Πώς ξεκινάτε ένα χορτοκοπτικό μετά το χειμώνα [or After It’s Been Sitting for Years!]

0

Ο χειμώνας τελείωσε και αν είστε σαν εμένα, ανυπομονείτε να ξεκινήσετε ξανά το χλοοκοπτικό σας!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν ξεκινήσουμε το χλοοκοπτικό μας αφού έχει μείνει σε αδράνεια για λίγο, κάτι που θα εξετάσω σε αυτό το άρθρο.

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε για την έναρξη λειτουργίας του χλοοκοπτικού σας μετά το χειμώνα – φορτίστε την μπαταρία σας. Είναι βέβαιο ότι θα είναι επίπεδο αφού καθίσετε για μερικούς μήνες (ή χρόνια!), έτσι θα σας δώσει ένα προβάδισμα στο πρώτο σκαλοπάτι.

Θα σας δώσω επίσης μερικές καλές συμβουλές για να κάνετε την όλη διαδικασία λίγο πιο εύκολη – συνεχίστε να διαβάζετε!

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Βήμα 1. Φορτίστε την μπαταρία σας

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να φορτίσετε την μπαταρία σας. Ο φορτιστής μπαταρίας είναι ο πιο εύκολος τρόπος, αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε να τον ξεκινήσετε αργότερα.

Παρεμπιπτόντως, αν η μπαταρία σας μοιάζει με αυτό:

μπαταρία-διάβρωση

Να σταματήσει…

Θα χρειαστεί πρώτα καθάρισμα – το βραστό νερό είναι ένας από τους ευκολότερους (και φθηνότερους) τρόπους για να απαλλαγείτε από τη διάβρωση. Βεβαιωθείτε ότι τα τερματικά σας είναι ωραία και καθαρά.

Μια άλλη συμβουλή όταν παρκάρετε το χλοοκοπτικό σας για λίγο είναι να αποσυνδέστε την μπαταρία.

Εχω ενα διακόπτης απομόνωσης στην μπαταρία μου γιατί έσβηνε όλη την ώρα λόγω ηλεκτρικού ρεύματος κάπου. Οι κληρώσεις είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να βρεθούν, επομένως ένας διακόπτης απομόνωσης είναι μια φοβερή λύση – ή τραβήξτε ένα από τα καλώδια.

Βήμα 2. Φρέσκο ​​αέριο

πώς-να-ξεκινήσω-ένα-χλοοκοπτικό-μετά-χειμώνα

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το χλοοκοπτικό σας έχει φρέσκο ​​αέριο.

Ο ευκολότερος τρόπος να καταλάβεις αν το αέριο είναι καλό είναι να το μυρίσεις. Όχι πάρα πολύ, προσέξτε – θα πάει στο κεφάλι σας.

Αρκεί να μυρίσεις. Εάν το αέριο μυρίζει άσχημα, άσχημα ή περίεργα – πρέπει να φύγει.

Εάν το αέριο μυρίζει ωραία, πάρτε νέο καύσιμο και γεμίστε το.

Διαβάστε περισσότερα – Οι 7 καλύτερες άκρες γκαζόν για ένα τακτοποιημένο και τακτοποιημένο γκαζόν!

Βήμα 3. Αδειάστε το καρμπυρατέρ

Αυτό το βήμα συνιστάται ιδιαίτερα, αλλά προαιρετικό.

Η βίδα αποστράγγισης μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να φτάσετε σε ορισμένα χλοοκοπτικά, για παράδειγμα, επομένως μπορεί να μην είναι πρακτικό για εσάς να κάνετε αυτό το βήμα.

Αν εσύ μπορώ αδειάστε το καρμπυρατέρ – φοβερό!

Ώρα να βγάλετε το χορτοκοπτικό σας έξω. Αυτή είναι μια ακατάστατη επιχείρηση, επομένως θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε το χλοοκοπτικό σας κάπου όπου μπορεί να καθαριστεί λίγο αέριο στο έδαφος ή να μην προκαλεί προβλήματα.

Υπάρχει μια βίδα αποστράγγισης στο κάτω μέρος του μπολ που σας επιτρέπει να αποστραγγίζετε το παλιό αέριο. Βγάλτε το και στραγγίστε το μέχρι να μυρίσετε όμορφα, φρέσκο ​​αέριο.

Τα περισσότερα χλοοκοπτικά έχουν αέριο που τροφοδοτείται από τη βαρύτητα, επομένως το αέριο θα περάσει από μόνο του. Μπορεί επίσης να αποστραγγίσει ολόκληρο το ρεζερβουάρ αερίου σας, γι‘ αυτό φροντίστε να επανατοποθετήσετε τη βίδα όταν εισέλθει το φρέσκο ​​αέριο!

Ορισμένα χλοοκοπτικά, όπως το δικό μου, έχουν αντλία καυσίμου. Μπορείτε ακόμα να αδειάσετε το καρμπυρατέρ σε ένα χλοοκοπτικό με αντλία καυσίμου, αλλά αν θέλετε να αντλήσετε περισσότερο αέριο για να το ξεπλύνετε, θα πρέπει να τυλίξετε το χλοοκοπτικό.

Προσοχή όμως…

Αν και είναι καλό να ξεπλύνετε το αέριο, δεν θέλετε να κάψετε τη μίζα σας τυλίγοντας πάνω από 1.000 φορές!!!

Το γκάζι σας φαίνεται θολό;

Ναί? Αυτό είναι χάλια!

Μπορεί να αντιμετωπίζετε πρόβλημα εάν το αέριο που αποστραγγίζεται είναι θολό. Πιθανότατα, το καρμπυρατέρ σας είναι μπλοκαρισμένο και θα πρέπει να το καθαρίσετε πριν λειτουργήσει σωστά (ή καθόλου) το χλοοκοπτικό σας.

Εννοώ, ναι, μπορεί να είσαι τυχερός.

Μερικές φορές, ακόμα κι αν είναι θολό, μπορεί να συνεχίσετε να λειτουργεί το χλοοκοπτικό, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε τακτικά. Εάν το αέριο είναι θολό και το χρησιμοποιείτε μόνο μία ή δύο φορές και στη συνέχεια το παρκάρετε ξανά για πολλά χρόνια, το καρμπυρατέρ σας θα μπλοκαριστεί με γκαζόν.

Εάν χρησιμοποιείτε πολύ το χλοοκοπτικό, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι καλό με λίγο φρέσκο ​​αέριο.

Πιθανότατα όμως, εάν το αέριο είναι θολό, θα χειροτερέψει και θα πρέπει να καθαρίσετε το καρμπυρατέρ.

Έχω μερικές καλές συμβουλές για τον εύκολο καθαρισμό των καρμπυρατέρ παρακάτω – μπορεί να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και χρήμα!

Έτσι, έχετε αδειάσει το καρμπυρατέρ μέχρι να βγει ωραίο, καθαρό καύσιμο. Ελπίζω να έβαλες και πάλι τη βίδα στην αποχέτευση.

Τώρα ήρθε η ώρα να το πλύνετε ή να περιμένετε λίγο.

Διαβάστε περισσότερα – Οι καλύτερες ηλιακές γεννήτριες για αξιόπιστη ενέργεια εκτός δικτύου!

Βήμα 4. Περιμένετε ή πλύνετε

Μην προσπαθήσετε να ξεκινήσετε αμέσως το χλοοκοπτικό σας. Θέλω να πω, είναι καλυμμένο με το αέριο που μόλις στραγγίσατε.

Αν πραγματικά έχω για να χρησιμοποιήσετε το χλοοκοπτικό σας αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον βγάλτε το απαλά από τον εύκαμπτο σωλήνα και απομακρύνετε το χλοοκοπτικό από το σημείο όπου αποστραγγίσατε το αέριο, ώστε να μην κάθεστε σε μια λακκούβα αερίου.

Είναι πολύ απαλό με τον εύκαμπτο σωλήνα, δεν θέλετε να βρέξετε όλα τα ηλεκτρικά σας. Αν τα βρέξετε, το χλοοκοπτικό σας δεν θα ξεκινήσει. Απλώς αφήστε του ένα απαλό ξεπλύσιμο.

Βήμα 5. Ελέγξτε το λάδι

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε το χλοοκοπτικό μετά το χειμώνα είναι το λάδι.

Βεβαιωθείτε ότι φαίνεται καλό και ότι έχει γεμίσει στο σωστό επίπεδο.

Φοβερός!

Έχουμε καλά καύσιμα, καλό λάδι – είμαστε έτοιμοι να κάνουμε λίγο κούρεμα!

Πώς να εκκινήσετε το χλοοκοπτικό σας αφού έχει καθίσει για χρόνια

Εάν δεν ήταν απλώς ένας χειμώνας – τα βήματα για να ξεκινήσετε το χορτοκοπτικό σας είναι πολύ παρόμοια με τα παραπάνω βήματα, εκτός από το ότι το καρμπυρατέρ σας είναι πολύ πιθανό μπλοκαριστεί.

Ουφ.

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να καθαρίσετε το καρμπυρατέρ πριν από οτιδήποτε άλλο, αλλά συνήθως αυτό είναι το χειρότερο.

Έβγαζα σωρούς μικρών μηχανών από τη χωματερή για να τις φτιάξω. Τις περισσότερες φορές, το μόνο που τους έφταιγε ήταν ένα φραγμένο καρμπυρατέρ.

Στο τέλος, βαρέθηκα τόσο πολύ να καθαρίζω καρμπυρατέρ, που σταμάτησα να τα παίρνω!

Συμβουλές για τον καθαρισμό των καρμπυρατέρ

υδράργυρος-quicksilver-evinrude-engine-tuner-power-clean

Εάν βρίσκεστε σε ένα αγρόκτημα ή ένα αγρόκτημα και έχετε εξοπλισμό που κάθεται για ένα μέρος του χρόνου – όπως γεννήτριες και χλοοκοπτικά – προμηθευτείτε ένα ή δύο κουτάκια μελωδία ψεκασμού.

έχω το Δέκτης κινητήρα Johnson Evinrude OMC και το Quicksilver Power Tune (Mercury) – είναι το ίδιο πράγμα και και τα δύο λειτουργούν πολύ, πολύ καλά.

 1. Εσωτερικό καθαριστικό κινητήρα Quicksilver Power Tune
 2. Εσωτερικό καθαριστικό κινητήρα Quicksilver Power Tune

  Το Quicksilver power tune βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών σκουπιδιών που συγκεντρώνονται στον κινητήρα σας. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της ροής του αέρα και της γενικής απόδοσης του κινητήρα. Είναι ιδανικό για κινητήρες βενζίνης 4 και 2 κύκλων με ψεκασμό καυσίμου.

  Αμαζόνα

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  31/05/2022 08:06 π.μ. |

 3. Δέκτης κινητήρα Johnson Evinrude
 4. Δέκτης κινητήρα Johnson Evinrude

  Αυτός ο δέκτης κινητήρα αφαιρεί τη συσσώρευση βερνικιού, το κόμμι και τον εναποτιθέμενο άνθρακα. Βοηθά να διατηρείτε καθαρά τα έμβολα, τους δακτυλίους, τις θυρίδες και τις βαλβίδες σας. Είναι επίσης εύκολο στη χρήση – ψεκάστε την εισαγωγή αέρα του κινητήρα σας για αξιοσημείωτη βελτίωση. Λειτουργεί για κινητήρες 4 και 2 κύκλων.

  Αμαζόνα

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  31/05/2022 09:02 π.μ. |

Αυτό το πράγμα είναι πραγματικά σωτήριο όταν το χρειάζεστε!

Είχαμε μια μεγάλη καταιγίδα που έκοψε το ρεύμα τις προάλλες. Η κόρη μου και εγώ βγήκαμε για να βάλουμε σε λειτουργία τη γεννήτρια και, φυσικά, δεν πήγαινε γιατί είχε καθίσει εδώ και μήνες.

Τράβηξα το μπολ από το καρμπυρατέρ και το ψέκασα γεμάτο σπρέι. Στη συνέχεια, το ψέκασα στο καρμπυρατέρ και προσπάθησα να βάλω λίγο από αυτό για να ανέβει στους πίδακες.

Το άφησα να μουλιάσει για όσο είχε υπομονή η κόρη μου. Είναι 8, οπότε δεν άργησε.

Δούλεψε!

Το ξεκινήσαμε και εκείνη πυροβόλησε αμέσως και συνέχισε να τρέχει όλη τη νύχτα.

Προμηθευτείτε λίγο – μπορεί να γλιτώσετε το μπέικον σας ένα βράδυ που θέλετε πραγματικά να λειτουργεί η γεννήτρια σας ή εκείνη την ημέρα που χρειάζεστε πραγματικά τον φυσητή σας χιονιού και δεν μπορείτε να πάτε στο μαγαζί επειδή ο δρόμος σας είναι φραγμένος από ένα βουνό 8 ποδιών με χιόνι!

Πραγματικά είχα αυτή την άλλη ιδέα….

Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη πλήρως, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λειτουργήσει.

 1. Ξεκινήστε αποστραγγίζοντας το καρμπυρατέρ.
 2. Πάρτε ένα μακρύ λάστιχο με ένα μικρό χωνί από πάνω.
 3. Γεμίστε το καρμπυρατέρ με ψεκασμό μέχρι να βγει από τη βίδα αποστράγγισης.
 4. Όταν δείτε το σπρέι να βγαίνει, ξαναβάλτε τη βίδα (μην τη σπαταλάτε, δεν είναι φτηνό!)
 5. Γεμίστε το καρμπυρατέρ με αυτό το υλικό μέχρι να βγει στην κορυφή.

Τώρα πιες μια μπύρα και περίμενε. Και περίμενε. Θα χρειαστούν χρόνια και θα χρειαστεί υπομονή. Όπως, 24 ώρες.

Η μελωδία ψεκασμού βγαίνει ως αφρός, οπότε θα πρέπει να περιμένετε να κατακαθίσει σε υγρό για να μπει μέσα στο καρμπυρατέρ.

Θέλει αρκετή υπομονή για να γεμίσεις μια μάνικα, μπορώ να σου το πω.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί και εξακολουθεί να είναι χάλια – θα πρέπει να τραβήξετε το καρμπυρατέρ, να το αποσυναρμολογήσετε και να εμποτίσετε όλα τα μεμονωμένα κομμάτια στο ψεκασμό για 24 ώρες.

Αυτό που κάνω συνήθως είναι να παίρνω όλους τους πίδακες και τα μικρά εξαρτήματα και να τα καθίσω στο μπολ. Στη συνέχεια γεμίζω το μπολ με το σπρέι και τα αφήνω να μουλιάσουν σε αυτό. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικό μπολ.

Μόλις δουλέψει, όλοι οι πίδακες και τα ορειχάλκινα μέρη θα έχουν ένα λαμπερό, χρυσαφί βουτυρένιο χρώμα. Αφού μουλιάσουν, μου αρέσει να καθαρίζω τα εξαρτήματα καθαριστικό ηλεκτρικής επαφής, καθαριστικό καρμπυρατέρή καθαριστικό φρένων. Αν δεν το έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βενζίνη για να τα ξεπλύνετε.

 1. Ηλεκτρονικό καθαριστικό CRC QD
 2. Ηλεκτρονικό καθαριστικό CRC QD

  Εδώ είναι το αγαπημένο μας καθαριστικό ακριβείας για τη διαχείριση βρώμικων βυσμάτων, πριζών και διακοπτών ρελέ. Είναι ένα απόσταγμα πετρελαίου ιδανικό για τον καθαρισμό των συνδετήρων και την αποφυγή αστοχίας επαφής. Ιδανικό για τον καθαρισμό ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Είναι επίσης ασφαλές για πλαστικό.

  Αμαζόνα

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  31/05/2022 08:28 π.μ. |

 3. Καθαριστικό με υδατάνθρακες και τσοκ Gumout
 4. Καθαριστικό με υδατάνθρακες και τσοκ Gumout

  Το Gumout υπερτερεί στο σκληρό ρελαντί, τη δύσκολη εκκίνηση, το στάσιμο του κινητήρα ή τις απαράδεκτες εκπομπές καυσαερίων. Το Gumout αφαιρεί σκληρές επικαθίσεις, βερνίκι, τσίχλες και κόμμι από τα καρμπυρατέρ σας. Βοηθά στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και της απόδοσης!

  Αμαζόνα

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  31/05/2022 09:05 π.μ. |

 5. CRC BRAKLEEN Καθαριστικό εξαρτημάτων φρένων
 6. CRC BRAKLEEN Καθαριστικό εξαρτημάτων φρένων

  Ακολουθεί ένας εύκολος τρόπος για να εξαλείψετε γρήγορα τα γράσα, τα υγρά φρένων, τη σκόνη των φρένων, το κάρβουνο, το λάδι και άλλους ρύπους από τα φρένα σας. Λειτουργεί για να καθαρίσει την επένδυση, τις δαγκάνες, τους δίσκους συμπλέκτη, τα τακάκια και τα μέρη των φρένων.

  Αμαζόνα

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  31/05/2022 11:10 π.μ. |

Και επίσης, είναι καλύτερο να φυσάτε μέσα από όλες τις τρύπες στο καρμπυρατέρ με πεπιεσμένο αέρα. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έξω πρώτα, ώστε να μην φυσάτε μικρά κομμάτια γύρω από το μέρος.

Είναι πραγματικά χάλια όταν συμβαίνει αυτό!

Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό σε έναν καθαρό πάγκο, έτσι ώστε όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, να μην μπερδεύονται με άλλα πράγματα. Ίσως ακόμη και ένα καθαρό πάτωμα σε περίπτωση που πέσετε πράγματα…

Αλλά, εάν έχετε τον χρόνο να το αφήσετε απλώς – θα ήταν ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το καρμπυρατέρ σας και ο καθένας μπορεί να το κάνει!

συμπέρασμα

Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι οικοδεσπότες και αγρότες έχουν πάρα πολλές δουλειές το χειμώνα!

Ανάμεσα στο όργωμα χιονιού, το χιόνι, την αφαίρεση πάγου και τον παγωμένο καιρό; Τα χέρια σου γεμάτα!

Γι‘ αυτό είναι τόσο εύκολο να παραμελήσετε τα χλοοκοπτικά, τα άκρα και τον εξοπλισμό γκαζόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Καταλαβαίνουμε!

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα στάδια του χλοοκοπτικού, τις βλάβες του κινητήρα και τις αργές εκκινήσεις.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ξεκινήσει καθόλου το χλοοκοπτικό σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Λίγη συντήρηση μπορεί ακόμα να πάει πολύ μακριά!

Επίσης – μην διστάσετε να ρωτήσετε εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την εκκίνηση του χλοοκοπτικού σας αφού είναι σε ρελαντί όλο το χειμώνα.

Ή – αν έχετε έξυπνες συμβουλές για την εκκίνηση του κινητήρα ενός χλοοκοπτικού μετά την αποτυχία εκκίνησης – Παρακαλώ μοιραστείτε!

Μας αρέσει να ακούμε νέα σας – και θέλουμε να βοηθήσουμε.

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – Καλύτερες ψησταριές υγραερίου για κάτω από $500 – Νόστιμα μπάρμπεκιου χωρίς να χαλάσουν!

Schreibe einen Kommentar