Πώς να χειριστείτε νόμιμα την έκθεση σε τοξικά χημικά στην εργασία

0
Πώς να χειριστείτε νόμιμα την έκθεση σε τοξικά χημικά στην εργασία

Εάν τραυματιστείτε λόγω έκθεσης σε χημικές τοξίνες, η άμεση ενέργεια είναι να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια. Αφού η υγεία σας είναι ασφαλής, ζητήστε τη βοήθεια ενός δικηγόρου για να προστατέψετε τα δικαιώματά σας.


Εάν εργάζεστε σε ένα εργοστάσιο παραγωγής, ένα νοσοκομείο ή άλλες εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες επιτόπου αλλά δεν απορρίπτονται σωστά, μπορεί να έχετε εκτεθεί σε τοξικές χημικές ουσίες στο παρελθόν. Αυτό το άρθρο συζητά τα άτομα που πρέπει να ακολουθήσουν νομικά σε περίπτωση έκθεσης σε τοξικά χημικά.

  • Κατασκευαστής του Προϊόντος

Το δόγμα της αυστηρής ευθύνης προϊόντος σημαίνει ότι ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος εάν ένα επικίνδυνο ή ελαττωματικό προϊόν τραυματίσει κάποιον επειδή η προβλέψιμη βλάβη θα συμβεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Για να αποδείξετε την αυστηρή ευθύνη του προϊόντος, πρέπει να αποδείξετε ότι το προϊόν ήταν ελαττωματικό, ότι υπέστησαν τραυματισμό που προκλήθηκε από το ελάττωμα και ότι αυτό το ελάττωμα προκάλεσε τη ζημιά σας. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, δεν χρειάζεται να αποδείξετε την αμέλεια του κατασκευαστή, αλλά το κατασκευασμένο προϊόν ήταν αδικαιολόγητα επικίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίσετε την υπόθεση εάν ο κατασκευαστής δεν μπορεί να αποδείξει ότι γνώριζε ή θα έπρεπε να έχει ένα πρόβλημα με το προϊόν.

Οι αξιώσεις αστικής ευθύνης είναι διαδεδομένες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις περισσότερες χώρες. Ο νόμος προστατεύει τους καταναλωτές από επικίνδυνα προϊόντα που τους τραυματίζουν ή τους βλάπτουν. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους γίνεται αυτό είναι μέσω της αυστηρής ευθύνης, πράγμα που σημαίνει ότι ένας κατασκευαστής μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τραυματισμούς που προκαλούνται από ένα προϊόν, ακόμη και αν έχει άψογο ιστορικό ασφάλειας. Μπορείτε να μηνύσετε τον κατασκευαστή για αμέλεια, παραβίαση της εγγύησης και σκόπιμη ή παράνομη συμπεριφορά.

Μια κατασκευαστική εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώνει τους εργαζομένους της και αυτούς που καταναλώνουν τα προϊόντα της. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν το σιδηρουργοί ντόπιοι 6 εργαζόμενοι που τώρα αποζημιώνονται εάν έχουν επηρεαστεί από την έκθεση στον αμίαντο στην εργασία τους.

Το πιο σημαντικό πράγμα που κάνει ένας προμηθευτής είναι να ενημερώνει τον χρήστη για τον κίνδυνο έκθεση σε τοξίνες. Ακόμα κι αν ο προμηθευτής δεν κατασκευάζει, μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για ένα ελαττωματικό προϊόν. Ο προμηθευτής θα πρέπει να έχει το καθήκον να φροντίζει να ενημερώνει επαρκώς τον χρήστη για τις προειδοποιήσεις και τις προφυλάξεις ασφαλείας. Όταν ο προμηθευτής διαπιστώσει ότι οι χρήστες δεν έχουν επαρκή δεξιότητες στη χρήση του προϊόντος, θα πρέπει να επιλέξει να μην το πουλήσει. Εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε το προϊόν σύμφωνα με τις οδηγίες και παρόλα αυτά υποστείτε βλάβη, τότε ο προμηθευτής θεωρείται υπεύθυνος.

Εάν εργάζεστε υπό τον κατασκευαστή, πρέπει να σας δώσει οδηγίες, να προσέξει και να σας προσφέρει τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας. Ο ανάδοχος πρέπει επίσης να βεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοι κατανοούν τους κανόνες και τις προειδοποιήσεις που παρέχονται. Ο ανάδοχος πρέπει να σας παρέχει προστατευτικά ρούχα ασφαλείας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία. εάν κατά τη διάρκεια του έργου ζημιωθείτε από έκθεση σε χημικά, θα πρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα κατά του αναδόχου

Οι ιδιοκτήτες κτιρίων θα πρέπει να έχουν τη νομική ευθύνη για ένα κτίριο. Εάν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν το κάνει αυτό, θα είναι υπεύθυνος για την έκθεση στους ενοικιαστές. Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης να αφαιρέσει τον αμίαντο και τα χρώματα με βάση τον μόλυβδο. Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί να μηνυθεί επειδή δεν αφαίρεσε την τοξική μούχλα από το κτίριο. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την ευημερία των ενοικιαστών του. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να διατηρήσει το εν λόγω ακίνητο. Εάν δεν συντηρήσουν τα κτίρια και εκθέσουν τους ενοικιαστές τους σε κινδύνους και ευθύνη για την υγεία, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος.

Δύο άνδρες καταδικάστηκαν για κατασκευή "Μπαχαρικό" με Επικίνδυνο Χημικό
Φωτογραφία της Ruchindra Gunasekara στο Unsplash

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την αμέλειά του. Αυτή η αμέλεια περιλαμβάνει την υποχρέωση των ενοικιαστών να υπογράψουν ένα νομικό έγγραφο και την παροχή ορισμένων δικαιωμάτων, όπως τα δικαιώματα ανακαίνισης. Το δικαστήριο θα θεωρήσει επίσης τον ιδιοκτήτη υπεύθυνο για τη μη ενημέρωση των ενοικιαστών για τις επικίνδυνες συνθήκες του ακινήτου όταν γνώριζαν ή όφειλαν να το γνωρίζουν πριν νοικιάσουν το κτίριο. Λαμβάνονται επίσης νομικές ενέργειες κατά του ιδιοκτήτη του ακινήτου επειδή δεν έλαβε προφυλάξεις και προειδοποίησε για κινδύνους ιδιοκτησίας, όπως ρωγμές στη βάση ή στέγη που έχει διαρροή. Ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για την επισκευή και την αντικατάσταση επικίνδυνων κατασκευών, εξοπλισμού και συστήματος καλωδίωσης. Αν δεν το κάνει αυτό παραβιάζει τον νόμο και θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Εάν τραυματιστείτε ή εκτεθείτε στην εργασία, θα πρέπει να κινηθείτε νομικά εναντίον του εργοδότη σας. Μπορείτε να υποβάλετε αξίωση για αποζημίωση εργαζομένου αντί να υποβάλετε μήνυση. Αυτή μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία που μπορεί να απαιτεί τρίτο μέρος. Επομένως, καλό είναι να έχετε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο για να σας βοηθήσει.

Εάν τραυματιστείτε λόγω έκθεσης σε χημικές τοξίνες, η άμεση ενέργεια είναι να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια. Αφού η υγεία σας είναι ασφαλής, ζητήστε τη βοήθεια ενός δικηγόρου για να προστατέψετε τα δικαιώματά σας.

Schreibe einen Kommentar