Πώς να αποφύγετε την ηλεκτροπληξία σε ένα εργοτάξιο

3
Πώς να αποφύγετε την ηλεκτροπληξία σε ένα εργοτάξιο

Πριν αναλάβετε νέες δραστηριότητες στο χώρο εργασίας σας, πρέπει να σκεφτείτε τη διεξαγωγή μιας αξιολόγησης κινδύνου.


Είτε είστε διαχειριστής τοποθεσίας είτε απλώς εργάζεστε σε ένα εργοτάξιο, πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία σε κανένα σημείο. Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα περιστατικά που βλέπουμε ως δικηγόρος κατασκευαστικών ατυχημάτων στη Νέα Υόρκη, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας για να προσπαθήσει να μειώσει τον κίνδυνο να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Φυσικά, στη χειρότερη περίπτωση που θα βρεθείτε θύμα ηλεκτροπληξίας, φροντίστε να απευθυνθείτε για ιατρική βοήθεια. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να καλέσετε έναν δικηγόρο κατασκευαστικών ατυχημάτων στη Νέα Υόρκη, ο οποίος θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει σχετικά με τα επόμενα καλύτερα βήματα που πρέπει να κάνετε σε αυτήν την κατάσταση.

Συντήρηση των ηλεκτρικών σας εργαλείων

Οποιοδήποτε εργοτάξιο βασίζεται σε ηλεκτρικά εργαλεία για να ολοκληρώσει την εργασία του με ασφάλεια στην ώρα του. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει εξοπλισμό πληροφορικής στα ηλεκτρικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται καθημερινά στην εργασία. Ενώ ο περισσότερος εξοπλισμός είναι απολύτως ασφαλής στη χρήση, ένας δικηγόρος κατασκευαστικών ατυχημάτων στη Νέα Υόρκη θα σας πει ότι βλέπει αρκετά ατυχήματα αυτού του τύπου να λαμβάνουν χώρα. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επισκέπτες πρέπει να προστατεύονται από αυτόν τον κίνδυνο, κάτι που θα σας βοηθήσουμε να κάνετε σήμερα. Οποιοδήποτε ενεργό μέρος που είναι εκτεθειμένο σε ένα εργαλείο θα μπορούσε να προκαλέσει ηλεκτροπληξία σε κάποιον. Αυτή η έκθεση θα μπορούσε να είναι άμεση έως έμμεση, αλλά και οι δύο τύποι ηλεκτροπληξίας μπορεί να προκαλέσουν μόνιμους τραυματισμούς και καταστάσεις υγείας.

Τα ελαττωματικά ηλεκτρικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισόβια ζημιά σε έναν από τους υπαλλήλους σας. Οι διαχειριστές του ιστότοπου είναι υπεύθυνοι για την προστασία του προσωπικού τους και πρέπει να ελέγχουν τακτικά όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν είναι σε καλή κατάσταση. Ως διευθυντής, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε τακτικά ηλεκτρικά, έτσι ώστε εάν κάτι χρειάζεται αντικατάσταση, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα πριν τραυματιστεί κάποιος. Να επιτρέπεται μόνο στα μέλη της ομάδας που γνωρίζουν τον εξοπλισμό να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά εργαλεία. Διαφορετικά, θα διαπιστώσετε ότι θέτετε όλους στον οργανισμό σας σε κίνδυνο λόγω της έλλειψης φροντίδας σας.

Φροντίστε να επισκευάζετε όλα τα ηλεκτρικά σας εργαλεία κάθε χρόνο με τη βοήθεια επαγγελματία. Θα πρέπει να διατηρείτε μια βάση δεδομένων που θα σας ενημερώνει πότε ελέγχθηκαν τελευταία και πότε πρέπει να γίνει η επόμενη υπηρεσία τους. Είναι καλύτερα να καθυστερήσετε την εργασία περιμένοντας μια υπηρεσία παρά να πιέσετε τον εαυτό σας να χρησιμοποιήσει ελαττωματικό εξοπλισμό.

Προσέχετε κατά τον καθαρισμό και τη συντήρηση του εξοπλισμού

Εκτός από το σέρβις του εξοπλισμού, πρέπει επίσης να κάνετε το μέρος σας για να ελέγχετε ότι τα πάντα καθαρίζονται τακτικά. Η ομάδα μας από τους δικηγόρους των κατασκευαστικών ατυχημάτων στη Νέα Υόρκη βλέπει πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν μόνο λόγω τεμπελιάς από τα μέλη της ομάδας. Όταν καθαρίζετε αυτόν τον εξοπλισμό, πρέπει να προσέχετε πολύ ώστε να μην κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι απενεργοποιημένα στην πηγή ρεύματος και πλήρως αποσυνδεδεμένα όταν χρησιμοποιούνται. Αυτό διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ελεγχθεί, αλλά θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει όλα τα νέα μέλη της ομάδας σας για το πώς να ακολουθήσουν αυτές τις διαδικασίες, ώστε να δώσετε το καλό παράδειγμα από την πρώτη τους μέρα στη δουλειά.

Μην ανακατεύετε νερό και ηλεκτρισμό

Μετρητής και καλώδια ηλεκτρικού σφιγκτήρα.  εικόνα από την Hobi Industri, μέσω Unsplash.com.
Μετρητής και καλώδια ηλεκτρικού σφιγκτήρα. εικόνα από την Hobi Industri, μέσω Unsplash.com.

Αν και είναι αυτονόητο, το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται. Οι δικηγόροι ατυχημάτων στη Νέα Υόρκη σοκάρονται συχνά όταν μαθαίνουν για ατυχήματα που αφορούν αυτές τις δύο ουσίες, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν αναμειγνύονται ποτέ στον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι παντού είναι στεγνό και καθαρό όπου χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό εξοπλισμό, ώστε να μην κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία. Επίσης, φορέστε λαστιχένια γάντια και μπότες, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να σας σώσουν εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Πραγματοποιήστε μια εκτίμηση κινδύνου

Πριν αναλάβετε νέες δραστηριότητες στο χώρο εργασίας σας, πρέπει να σκεφτείτε τη διεξαγωγή μιας αξιολόγησης κινδύνου. Ορισμένα περιβάλλοντα έχουν υψηλότερο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από άλλα, γι‘ αυτό σκεφτείτε το προσεκτικά όταν ρυθμίζετε κάποιον από την ομάδα σας να διεξάγει μια νέα εργασία. Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πού θα εργάζονται και βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα κάποιον στον ιστότοπό σας για να επιβλέπει τη δουλειά τους. Ποτέ μην αφήνετε τα άπειρα μέλη της ομάδας να εργάζονται μόνα τους, καθώς αυτό είναι μόνο πρόβλημα.

Αυτές οι κορυφαίες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ασφαλή ανά πάσα στιγμή και να αποφύγετε ηλεκτροπληξία. Σας συνιστούμε να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο Δικηγόρος κατασκευαστικών ατυχημάτων στη Νέα Υόρκη εάν είχατε πρόσφατα ένα ατύχημα στον ιστότοπό σας. Έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε ηλεκτροπληξία και θα χαρούμε να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία διεκδίκησης αν πέσετε θύμα αυτού στο χώρο εργασίας σας. Φροντίστε όμως να ακολουθείτε πάντα τις παραπάνω συμβουλές ως υπάλληλος, καθώς έχετε επίσης κάποια ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι συμπεριφέρεστε σωστά ανά πάσα στιγμή κατά την εργασία. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες ή για να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με την υποβολή αξίωσης.

Schreibe einen Kommentar