Προειδοποιητικά σημάδια ότι προσλάβατε τον λάθος δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών

0
Προειδοποιητικά σημάδια ότι προσλάβατε τον λάθος δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών

Έχοντας μια ιδέα για τις αμοιβές ενός δικηγόρου εκ των προτέρων, μπορεί να είστε σε καλύτερη θέση να προϋπολογίσετε τις υπηρεσίες του καθώς προχωρά η υπόθεσή σας.


Με εκατοντάδες δικηγορικά γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η επιλογή ενός κατά τη διάρκεια της ανάγκης σας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Μπορεί ακόμη και να προκληθείτε περαιτέρω από έναν τραυματισμό ή μια ασθένεια που σας επιβραδύνει ή μειώνει την ικανότητά σας να λαμβάνετε σοφές αποφάσεις.

Αν και δεν υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων δικηγόρων, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα Οι δικηγόροι προτείνονται ιδιαίτερα στις κοινότητές τους. Εάν δεν είστε σίγουροι αν πήρατε τη σωστή απόφαση, αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν ότι δεν το έχετε κάνει.

Υπόσχονται νίκη

Ακόμα και το καλύτερο δικηγόρος σωματικών βλαβών με υψηλό ποσοστό επιτυχίας και μια ξεκάθαρη υπόθεση μπροστά τους γενικά δεν υπόσχονται στον πελάτη τους μια νίκη. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας υπόθεσης προσωπικού τραυματισμού, και οι περισσότεροι επαγγελματίες νομικοί θα έλεγαν ότι δεν υπάρχει σίγουρη νίκη.

Ένας δικηγόρος που υπόσχεται επιτυχία και μεγάλο ποσό διακανονισμού μπορεί απλώς να είναι σίγουρος για τις ικανότητές του, αλλά μπορεί επίσης να είναι υπερβολική αυτοπεποίθησηοδηγώντας σε απογοήτευση και πιθανώς ακόμη και σε ανεπιθύμητη έκβαση αγωγής.

Κακές κριτικές

Αν και δεν μπορείτε ποτέ να θεωρήσετε όλες τις διαδικτυακές κριτικές ως την αλήθεια για τα δικηγορικά γραφεία, μερικές φορές μπορούν να σχηματίσουν μια ενδεικτική εικόνα του επιπέδου υπηρεσιών που μπορείτε να περιμένετε. Εάν ερευνήσετε το όνομα ενός δικηγορικού γραφείου ή δικηγόρου και παρατηρήσετε ότι έχουν μια σειρά από κακές κριτικές, σκεφτείτε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Δείτε αν μπορείτε να μάθετε συνεπείς πληροφορίες από κάθε κριτική, όπως έλλειψη επαφής, κακή οργάνωση ή υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος δικηγόρος να επιλέξετε αφού διαβάσετε κριτικές, σκεφτείτε να ζητήσετε συστάσεις από φίλους και συγγενείς με βάση τις δικές τους εμπειρίες.

Αναλαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις

Ένας γενικός δικηγόρος είναι συνήθως ένας αρκετά εξειδικευμένος επαγγελματίας με εξαιρετική κατανόηση πολλών διαφορετικών πτυχών του νόμου. Ωστόσο, εάν δεν εργάζονται με υποθέσεις προσωπικών τραυματισμών κάθε μέρα, μπορεί να μην είναι τόσο ικανοί όσο ένας δικηγόρος που το κάνει.

Οι αφοσιωμένοι δικηγόροι για σωματικές βλάβες έχουν γενικά πολυετή πείρα στην οποία πρέπει να επανέλθουν, δεκάδες περιπτώσεις όπως η δική σας για να αναφερθούν και γνώση των περιπλοκών του νόμου περί σωματικών τραυματισμών. Μπορεί ακόμη και να έχουν επαφές για να χρησιμοποιήσουν, όπως ειδικούς μάρτυρες για να ενισχύσουν την υπόθεσή σας. Εάν ο γενικός δικηγόρος σας δεν έχει το ίδιο επίπεδο εμπειρίας, ενδέχεται να μην λάβετε το αποτέλεσμα που περιμένατε.

Δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε μαζί τους

Οι δικηγόροι είναι πολυάσχολοι άνθρωποι που περνούν αμέτρητες ώρες συνάντηση με πελάτες και διαπραγματεύσεις με τα μέρη για λογαριασμό τους. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πώς εξελίσσεται η υπόθεσή σας εάν ο δικηγόρος σας δεν επικοινωνήσει μαζί σας.

Άνδρας που ουρλιάζει στο τηλέφωνο.  εικόνα από την ομάδα Icons8, μέσω του Unsplash.com.
Εικόνα από την ομάδα Icons8, μέσω του Unsplash.com.

Η επικοινωνία είναι μια βασική δεξιότητα για τους δικηγόρους και μπορεί να μην είστε πεπεισμένοι ότι επιλέξατε τον σωστό δικηγόρο, εάν είναι μια ικανότητα που δεν φαίνεται να έχουν. Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον μία λεωφόρο επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο, email ή ζωντανή συνομιλία. Μερικές φορές, πολυάσχολοι δικηγόροι προσλαμβάνουν ικανούς νομικούς βοηθούς για να διαχειρίζονται τη βασική επικοινωνία για λογαριασμό τους. Όταν χρειάζεστε απάντηση σε μια ερώτηση ή ενημέρωση προόδου, θα πρέπει να περιμένετε να λάβετε μια απάντηση έγκαιρα.

Σας ενθαρρύνουν να εγκατασταθείτε νωρίς

Η πλειονότητα των αγωγών για σωματικές βλάβες διευθετούνται εξωδικαστικά, με τους δικηγόρους και στις δύο πλευρές να διαπραγματεύονται για να καταλήξουν σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα για όλους. Ωστόσο, δεν θα καταβάλουν όλοι οι δικηγόροι προσπάθεια να σας βοηθήσουν να λάβετε την αποζημίωση που σας αξίζει. Αντίθετα, στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν μια νίκη και μια γρήγορη ολοκλήρωση της υπόθεσης. Εάν ο δικηγόρος σας σας παροτρύνει να συμβιβαστείτε πριν υποβληθούν τυχόν ανταιτά, αμφισβητήστε τα κίνητρά τους.

Υπάρχουν πολλές πιθανές αθώες εξηγήσεις για το γιατί μπορεί να μην είναι απαραίτητες στην περίπτωσή σας οι αντίθετες απαιτήσεις, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο διακανονισμός που λαμβάνετε μπορεί να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με το ατύχημα.

Δεν είναι εκ των προτέρων σχετικά με το κόστος

Ωριαίος τιμές για δικηγόρους διαφέρουν από δικηγόρο, δικηγορικό γραφείο και πολιτεία στο άλλο. Ως αποτέλεσμα, όταν συναντάτε τον δικηγόρο σας για πρώτη φορά, μπορεί να χρειαστεί να ρωτήσετε πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες του.

Εάν ο δικηγόρος σας είναι ασαφής σχετικά με αυτές τις πληροφορίες ή δεν τις παρέχει, συνεχίστε να πιέζετε μέχρι να λάβετε τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε. Ορισμένοι δικηγόροι προσωπικών τραυματισμών λειτουργούν βάσει έκτακτης αμοιβής, χρεώνοντάς σας ένα ποσοστό του ποσού του διακανονισμού σας εάν κερδίσετε, ενώ άλλοι εργάζονται με τυπικές ωριαίες χρεώσεις.

Έχοντας μια ιδέα για τις αμοιβές ενός δικηγόρου εκ των προτέρων, μπορεί να είστε σε καλύτερη θέση να προϋπολογίσετε τις υπηρεσίες του καθώς προχωρά η υπόθεσή σας.

Οι περισσότεροι δικηγόροι για σωματικές βλάβες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και αγωνίζονται για τα δικαιώματά σας για επαρκή αποζημίωση, αλλά δεν είναι όλοι. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι έχετε προσλάβει δικηγόρο ή νομική ομάδα που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Schreibe einen Kommentar