Ποιους φοροτεχνικούς πρέπει να προσλάβετε για την επιχείρησή σας;

3
Ποιους φοροτεχνικούς πρέπει να προσλάβετε για την επιχείρησή σας;

Η πραγματική επιτυχία και το κλειδί για κάθε ακμάζουσα επιχείρηση στον σημερινό κόσμο είναι η σταθερή κατανόηση και ρύθμιση των λογαριασμών.


Εάν μόλις ξεκινήσετε το ταξίδι σας για την εκκίνηση της επιχείρησής σας ή συνεργάζεστε με κάποιον για το ίδιο, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με τις λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες. Για τους νέους υποψήφιους σε αυτόν τον τομέα, είναι συχνά δύσκολο να μάθουν κάθε αρκτικόλεξο που χρησιμοποιείται για αναφορά σε διάφορα προγράμματα φορολογικών και λογιστικών υπηρεσιών. Δύο από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ακρωνύμια είναι το EA και το CPA, που σημαίνει Εγγεγραμμένος Πράκτορας και Ορκωτός Λογιστής.

Η πραγματική επιτυχία και το κλειδί για κάθε ακμάζουσα επιχείρηση στον σημερινό κόσμο είναι η σταθερή κατανόηση και ρύθμιση των λογαριασμών. Ακόμα κι αν κάποιος μπορεί να προσλάβει επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης για να τον βοηθήσουν σε κάθε οικονομική έκθεση, είναι απολύτως απαραίτητο για τον μισθωτή να γνωρίζει καλά το ιστορικό. Επομένως, σε αυτό το άρθρο, θα καθοδηγηθείτε για να μάθετε ποιον φοροτεχνικό—EA ή CPA θα πρέπει να προσλάβετε για την επιχείρησή σας.

Διαφορά μεταξύ EA και CPA:

Το Enrolled Agents (EA) εστιάζει κυρίως στη διαχείριση φορολογικών απαιτήσεων και ρυθμίσεων για επιχειρήσεις ή ιδιώτες (ιδιωτική οντότητα). Επιπλέον, οι ΕΑ είναι επίσης επιλέξιμες για την εκπροσώπηση των πελατών τους για είσπραξη φόρων, ελέγχους ή προσφυγές και υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Ιδιωτικό και επαγγελματικό φορολογικός προγραμματισμός μπορεί να γίνει πράγματι εύκολο αν έχετε EA επειδή γνωρίζουν καλά την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS).

Από την άλλη πλευρά, ο Ορκωτός Λογιστής (CPA) μοιάζει περισσότερο με τους λογαριασμούς σας ή με τον φορολογικό μέντορα/σύμβουλο που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας προτείνοντας αποτελεσματικά οικονομικά σχέδια. Σε αντίθεση με την EA, η CPA λειτουργεί κυρίως για επιχειρήσεις. Εκτελούν επίσης πολύ ευρύτερες λογιστικές υπηρεσίες σε σύγκριση με την EA.

Είναι καλύτερο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν οικονομικό σύμβουλο που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε μεταξύ EA και CPA. Μπορείτε να αναζητήσετε στο Διαδίκτυο για να αναζητήσετε φορολογικούς επαγγελματίες και να επιλέξετε τα καταλληλότερα αποτελέσματα (για παράδειγμα, λογιστικές υπηρεσίες από την EA Buck Accounting & Tax Services να συζητήσετε με τον οικονομικό σας σύμβουλο. Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με το IRS, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια EA. Ενώ, εάν έχετε ευρύτερες οικονομικές ανάγκες με τις οποίες χρειάζεστε βοήθεια, για παράδειγμα, συλλογή οικονομικών στοιχείων για να τα υποβάλετε στην τράπεζα, τότε το CPA σας ταιριάζει καλύτερα.

  • Μπορείτε να μεταβείτε από την εργασία με EA σε CPA ή το αντίστροφο;

Ναι, μπορείτε πάντα να μεταβείτε από τη συνεργασία με έναν από τους φοροτεχνικούς στον άλλο, ανάλογα με τα κριτήρια των αναγκών σας για την τρέχουσα κατάσταση. Μπορεί επίσης να είναι δυνατή η συνεργασία και με τους δύο επαγγελματίες εάν έχετε πολύ ευρύτερες οικονομικές απαιτήσεις σε μεγάλη κλίμακα.

συμπέρασμα

Η εύρεση ενός πιστοποιημένου EA ή CPA μπορεί να φαίνεται να είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει εύκολη εάν έρθετε σε επαφή με οικονομικούς συμβούλους, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ως αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή φορολογικής δήλωσης για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τους φόρους σας. Πολλοί επιχειρηματίες παραβλέπουν τη σημασία της παρακολούθησης των λογαριασμών της επιχείρησής τους οι ίδιοι. Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε άσκοπη εμφάνιση καταστάσεων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν ο επαγγελματίας EA ή CPA δεν είναι εύκολα προσβάσιμος, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά ανεπιθύμητη κατάσταση.

Schreibe einen Kommentar