Ποια πατάτα για τις συνταγές σας

1
Ποια πατάτα για τις συνταγές σας

Ο Νοέμβριος είναι η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε ποιο πατάτες να μεγαλώσει. Θα παραδίδουμε πατατόσπορους από τον Δεκέμβριο και μετά, οπότε είναι καλύτερο να παραλάβετε την παραγγελία σας σύντομα εάν δεν θέλετε να απογοητευτείτε από το ότι έχουμε ξεπουλήσει.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη πατάτα για εσάς

Μόλις αρχίσετε να ασχολείστε με την καλλιέργεια της πατάτας μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένο. Αρχικά, πρέπει να αποφασίσετε ποιο είδος πατάτας θα καλλιεργήσετε – Σαλάτα, Πρώτα Πρώιμα, Δεύτερα Πρώιμα ή Maincrop. Πόσο χώρο έχετε στον κήπο, άρα πόσους πατατόσπορους χρειάζεστε; Πόσο μεγάλες ή μικρές θέλετε τις πατάτες σας και τι χρώμα σάρκας προτιμάτε; Και φυσικά, το πιο σημαντικό, πώς σας αρέσει να τα τρώτε; Καινούργια, ψημένα, ψητά, πολτοποιημένα, βραστά, ως πατατάκια κ.λπ.

Πατάτα AnyaΕάν έχετε ένα μεγάλο οικόπεδο, μπορείτε να επιλέξετε να καλλιεργήσετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες, η καθεμία είναι η καλύτερη για μια συγκεκριμένη χρήση. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, τότε ίσως είναι καλύτερα να επιλέξετε μια πατάτα γενικής χρήσης, όπως αυτή η πολυετής αγαπημένη Βασιλιάς Εδουάρδος και ίσως στύψουμε κάπου μια νέα ποικιλία.

Έχουμε ακόμη και μια πατάτα ιδανική για όσους προσέχουν το βάρος τους! Βιβάλντι είναι χαμηλότερη σε υδατάνθρακες και θερμίδες από άλλες ποικιλίες.

Όταν κάνετε την παραγγελία σας, λάβετε υπόψη ότι οι πατάτες θα φτάσουν στα δικά τους ειδικά χαρτοκιβώτια, ξεχωριστά από οτιδήποτε άλλο έχετε παραγγείλει. Θα αποσταλούν μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, αλλά σε περίοδο έντονου παγετού θα αναστείλουμε την αποστολή καθώς οι παγωμένοι σπόροι πατάτας μαυρίζουν και καταστρέφονται.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ποιες μέθοδοι μαγειρέματος ταιριάζουν καλύτερα στις διάφορες ποικιλίες. Δεν λέμε, για παράδειγμα, ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε μάρκες από Ακοντισμός Pentland αλλά λέμε ότι οι μάρκες σας θα ήταν καλύτερες αν χρησιμοποιούσατε Desiree ή Είδος μικρού γερακίου.

Schreibe einen Kommentar