Περιήγηση στο Ρατζαστάν |  Ο απόλυτος οδηγός του μουσώνα του Ρατζαστάν

Περιήγηση στο Ρατζαστάν | Ο απόλυτος οδηγός του μουσώνα του Ρατζαστάν

September 1, 2016 0 Von admin

Το Rajasthan in Monsoon ήταν στο μυαλό μας από τότε που αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε τη Γκόα στους μουσώνες πριν από δύο χρόνια. Το ότι σημειώνει όλα τα πλαίσια ελέγχου των πραγμάτων που κανονικά θα θέλατε από διακοπές, το κάνει μια υπέροχη ιδέα για ένα ταξίδι. Τιμές εκτός εποχής – Έλεγχος, Λιγότερος αριθμός τουριστών – Έλεγχος, Καλός καιρός – Ελέγξτε και αν είστε σαν εμάς και απλά σας αρέσει να έχετε τον κόσμο γύρω σας σε μια λαμπρή απόχρωση πράσινου, αυτό είναι επίσης μια επιταγή. Εξ ου και η ιδέα μας για έναν ξεναγό του Ρατζαστάν που λειτουργεί καλά όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα καλός για τους μουσώνες. (Θα αποφεύγαμε τα καλοκαίρια του Ρατζαστάν αν ήμασταν στη θέση σας)

Αντί να μιλάμε για μια λίστα με μέρη, δημιουργήσαμε ένα έτοιμο δρομολόγιο περιήγησης στο Ρατζαστάν για εσάς και θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε προαιρετικές αποδράσεις και διαλείμματα ταξιδιού καθώς τα ανακαλύπτουμε. Συχνά έχουμε απογοητεύσει την έλλειψη τέτοιων δρομολογίων όταν σχεδιάζουμε τα ταξίδια μας και ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Ρατζαστάν θα είναι χρήσιμη για τουλάχιστον μερικούς από εσάς. Αν προτιμάτε κάποιος άλλος να σχεδιάζει το δρομολόγιο, μπορείτε επίσης να δείτε μερικά Πακέτα εκδρομών στο Ρατζαστάν επισης.

[wpgmza id=”3″]

Λεπτομέρειες προορισμού περιήγησης στο Ρατζαστάν

Περιήγηση Rajasthan στο Monsoon - Udaipur

Ουνταϊπούρ:

Η πόλη των λιμνών και των παλατιών και μάλιστα του πολύ όμορφου παλατιού της λίμνης. Οι μουσώνες είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βρίσκεστε εδώ, δεδομένου ότι οι λίμνες θα είναι πιο γεμάτες από ποτέ, θα υπάρχει μια νότα ψύχους στον αέρα και οι γύρω λόφοι τυλιγμένοι στα σύννεφα θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ορεινό καταφύγιο. Το φαγητό είναι απολαυστικό και οι αγορές του στα στενά σοκάκια θα σας επιτρέψουν να κάνετε υπέροχα ψώνια αν θέλετε να κάνετε.

Προτεινόμενη διαμονή: 2-3 διανυκτερεύσεις
Απόσταση από τον επόμενο προορισμό (Ρανακπούρ) : 100 χλμ (περίπου 2 ώρες)

Ρατζαστάν

Διαβάστε την κριτική μας για το Fateh Prakash Palace που επιλέξαμε για το Udaipur.

Περιήγηση Rajasthan στο Monsoon - Ranakpur

Ranakpur:

Περίπου μια ώρα οδικώς μακριά από το Udaipur, αυτή η γραφική μικρή πόλη ναών φιλοξενεί τον ναό Ranakpur Jain, μια δομή που συχνά συγκρίνεται με το Ταζ Μαχάλ όσον αφορά την ομορφιά. Λέγεται ότι το κόστος κατασκευής του ναού ανήλθε σε 15 δισεκατομμύρια ρουπίες, καθιστώντας τον ακόμη πιο ακριβό από το Ταζ Μαχάλ. Το φρούριο Kumbalgarh περίπου μια ώρα έξω λέγεται ότι έχει το μακρύ όριο τείχους μετά το Σινικό Τείχος της Κίνας και το γύρω καταφύγιο άγριας ζωής φιλοξενεί έναν τεράστιο αριθμό αρπακτικών και θηραμάτων, καθιστώντας το μια υπέροχη εκδρομή.

Προτεινόμενη διαμονή: 1-2 διανυκτερεύσεις
Απόσταση από τον επόμενο προορισμό (Τζοντπούρ): 175 Kms (Περίπου 3 ώρες)

Ρατζαστάν

Διαβάστε την κριτική μας για το Mountbatten Lodge που επιλέξαμε για το Ranakpur.

Περιήγηση Rajasthan στο Monsoon - Jodhpur

Τζοντπούρ:

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ρατζαστάν, αν και με μια ήσυχη αίσθηση μικρής πόλης. Το οχυρό Mehrangarh σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό λόφο δεσπόζει μεγάλος πάνω από την πόλη, που αποκαλείται με αγάπη η γαλάζια πόλη λόγω του μεγάλου αριθμού των σπιτιών που είναι βαμμένα έτσι. Τα μπλε σπίτια από τότε έχουν δώσει τη θέση τους σε νεότερες, πιο μοντέρνες χρωματιστές κατασκευές, αλλά μια γρήγορη ματιά από την κορυφή του οχυρού δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, ειδικά γύρω από τα παλαιότερα μέρη της πόλης, που έχουν μείνει πιστοί στη μπλε παράδοση. Το Jaswant thada ένα μνημείο που προοριζόταν να γιορτάσει τη ζωή του πρώην βασιλιά μετά τον θάνατό του, δανείζεται σε μεγάλο βαθμό από την ομορφιά του Ταζ Μαχάλ και χρησιμοποιεί ακόμη και το ίδιο μάρμαρο για να του δώσει παρόμοια αίσθηση. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική είναι διαφορετική και αν και πολύ μικρότερη σε μέγεθος, εξακολουθεί να είναι όμορφη, ηχεί καλά με την εντύπωση που έχουμε για την πόλη.

Προτεινόμενη διαμονή: 2-3 διανυκτερεύσεις
Απόσταση από τον επόμενο προορισμό (Nagaur) : 150 Kms (Περίπου 2,5 ώρες)

Ρατζαστάν

Διαβάστε την κριτική μας για το Mihirgarh που επιλέξαμε για το Jodhpur.

Περιήγηση Rajasthan στο Monsoon - Nagaur

Συντελεστές φωτογραφιών | Ράνβας Ναγκάουρ

Nagaur:

Το τεράστιο φρούριο Achitragarh είναι το καθοριστικό ορόσημο αυτής της οχυρής πόλης. Το παλάτι και το μουσείο του υπόκεινται σε κάποια συναρπαστική αποκατάσταση και μπορεί να είναι ενδιαφέρον για τους λάτρεις της ιστορίας και τους λάτρεις του πολιτισμού. Το φρούριο είναι απίστευτα ρομαντικό και συνιστάται περιμετρικά μια βόλτα στους πολυσύχναστους δρόμους, όπως και οι επιλογές για δείπνο στο ύπαιθρο που διατίθενται στους επισκέπτες. Καθώς το μέρος βρίσκεται στην έρημο Thar, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σαφάρι με τζιπ στην έρημο, καθώς και σαφάρι με καμήλες και παρόμοια. Σε μικρή απόσταση 2 ωρών με το αυτοκίνητο από το Jodhpur, το Bikaner και το Mandawa, προσφέρει ένα καλάθι επιλογών για εξερεύνηση εάν θέλετε να το κάνετε βάση για το ταξίδι σας, αν και δεν θα μας πείραζε να μείνουμε στη θέση τους και να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο ακίνητο.

Προτεινόμενη διαμονή: 1-2 διανυκτερεύσεις
Απόσταση από τον επόμενο προορισμό (Τζαϊπούρ): 250 Kms (Περίπου 4 ώρες)

ΡατζαστάνΠεριήγηση Rajasthan στο Monsoon - Jaipur

Τζαϊπούρ:

Η ροζ πόλη ως πρωτεύουσα της πολιτείας του Ρατζαστάν είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας καθώς και η πιο χαοτική. Υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην πόλη, όπως το όμορφο οχυρό Amer, το παλάτι της πόλης και το Jantar Mantar, το Hawa Mahal καθώς και το Jal Mahal. Αν όλα αυτά δεν αρκούν για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας, το φαγητό που τσιμπάει τα χείλη και οι πολυσύχναστες αγορές δεν παύουν ποτέ να εκπλήσσουν. Κάντε τα τουριστικά πράγματα και ελέγξτε τα από τη λίστα σας πριν από μια μεγάλη διαδρομή σε ένα τοπικό μυστικό που προσφέρει την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα στην πόλη, το εστιατόριο Padao στο φρούριο Nahargarh. Η πόλη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της Ινδίας στο σύνολό της, περήφανος για την κληρονομιά και τις ρίζες της, αλλά στοχεύει στη νέα εποχή. Μια επαγγελματική συμβουλή: μην παραλείψετε να έχετε μερικά από τα νόστιμα street food που προσφέρονται στα διάφορα Misthan Bhandaars (γλυκά καταστήματα) σε όλη την πόλη.

Προτεινόμενη διαμονή: 2-3 διανυκτερεύσεις
Απόσταση από τον επόμενο προορισμό (Bhainsrorgarh) : 300 Kms (Περίπου 5 ώρες)

Ρατζαστάν

Εάν δεν έχετε χρόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας για να ανακαλύψετε την Τζαϊπούρ σε 24 ώρες.

Περιήγηση Rajasthan στο Monsoon - Bhainsrorgarh

Bhainsrorgarh:

Μια θέα από την κορυφή θα σας μεταφέρει αμέσως σε άλλη χώρα. Για εμάς, ήταν το εύρημα του ταξιδιού μας και όσο πιο κοντά στη Σκωτία μπορούμε να φτάσουμε σε αυτήν την έρημο πολιτεία του Ρατζαστάν. Μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πλησιέστερη μεγάλη πόλη της Κότα. Τα παλιά δάση έχουν ανοίξει τη θέση τους για φάρμες καλαμποκιού και φακών και τα αρπακτικά, κάποτε περήφανοι κυρίαρχοι της περιοχής, έχουν φύγει προ πολλού. Ωστόσο, η ρουστίκ ομορφιά του τόπου με το πανίσχυρο Chambal να ρέει από τη μια πλευρά και τον θλιβερό ποταμό Βραχμίνι να τον συναντά από την άλλη, κάνει ένα θέαμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το φρούριο Bhainsrorgarh είναι ένα ζωντανό οχυρό, αν και μικρό, με ένα ενεργό χωριό μέσα στα τείχη του και αυτή είναι η μεγαλύτερη γοητεία του. Το κύριο παλάτι έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο με τη σημερινή βασιλική οικογένεια να ζει σε ένα ξεχωριστό μέρος του παλατιού με εκπληκτικά εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση που νιώσετε την ανάγκη να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τους κοντινούς αρχαίους ναούς του Badoli, ενώ μια μικρή πεζοπορία με οδηγό γύρω από το φρούριο σας μεταφέρει μέσα από το «Chhatri’s» ή τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης των παλιών ηγεμόνων και μια κρεμαστή γέφυρα που σας μεταφέρει στον ποταμό Brahmini. Η ηρεμία του χώρου καθώς και η θέα που προσφέρει είναι απαράμιλλη και για εμάς ήταν το αποκορύφωμα της διαμονής μας. Εάν απολαμβάνετε την παρέα του καλού φαγητού, των πουλιών που κελαηδούν και ενός πανίσχυρου ποταμού και σας αρέσει να ζείτε σαν Μαχαραγιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια που έχουμε μείνει, θα ερωτευτείτε απόλυτα το μέρος όπως εμείς.

Προτεινόμενη Διαμονή: 2 Διανυκτερεύσεις
Απόσταση από το πλησιέστερο αεροδρόμιο (Ουνταϊπούρ) : 240 Kms (Περίπου 4 ώρες)
Απόσταση από το πλησιέστερο Railhead (Kota) : 60 Kms (Περίπου 1,5 ώρα)

Ρατζαστάν

Διαβάστε την κριτική μας για το Bhaninsrorgarh Fort Heritage Hotel που επιλέξαμε για το Bhainsrorgarh.

Περιήγηση στο Ρατζαστάν Προαιρετικές αποδράσεις/διαλείμματα ταξιδιού

Shahpura Bagh

Συντελεστές φωτογραφιών | Vascotravel

Σαχπούρα:

Φωλιασμένο μέσα στο Aravalli’s, αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα περιζήτητο έδαφος δεδομένου του πλεονεκτήματος του τόσο στον στρατό όσο και στο εμπόριο. Στο σημερινό του άβαταρ, δεδομένων των προσπαθειών των προγόνων της σημερινής βασιλικής οικογένειας για τη δημιουργία ανθρωπογενών λιμνών γύρω από την περιοχή, είναι τόσο πράσινο όσο φαίνεται. Μια όαση στη μέση της πολιτείας της ερήμου, η Shahpura αφθονεί σε πράσινο και λίμνες γεμάτες μέχρι το χείλος που χρησιμεύουν επίσης ως η κύρια πηγή νερού άρδευσης. Το Shahpura Bagh, η κατοικία της σημερινής βασιλικής οικογένειας λειτουργεί ως boutique πολυτελές ξενοδοχείο και είναι το μέρος για να μείνετε στη Shahpura. Η εξυπηρέτηση είναι πολύ ευχάριστη, το φαγητό απολαυστικό όπως πάντα, αλλά αυτό που πουλάει πραγματικά είναι το γεγονός ότι αλληλεπιδράτε με τους βασιλιάδες που είναι πολύ προσιτοί και θα σας ενθουσιάσουν με ιστορίες του παρελθόντος και του μέλλοντος. Ένα παλιό φρούριο που διατηρούν είναι ένα υπέροχο σκηνικό για το βραδινό θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε. Δεδομένου ότι το μέρος βρίσκεται σε ίση απόσταση από τους περισσότερους προορισμούς που αναφέρθηκαν. Χρησιμεύει ως ιδανικό διάλειμμα εάν το χρειαστείτε.

Προτεινόμενη διαμονή: 2-3 διανυκτερεύσεις
Πλησιέστερη σιδηροδρομική γραμμή (Bhilwara): 60 Kms (Περίπου 1 ώρα)

Διαβάστε την κριτική μας για το Shahpura Bagh που επιλέξαμε για Shahpura.

Αν δείτε κάτι που σας αρέσει ή έχετε κάτι που θα θέλατε να μας ρωτήσετε για τη συγκεκριμένη περιοδεία στο Ρατζαστάν, μη διστάσετε να σχολιάσετε παρακάτω ή να μας γράψετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τις ιστορίες οδικών εκδρομών στο Ρατζαστάν, αν είστε σαν εμάς και θέλετε να πάρετε αυτοκίνητο. Μια εξαιρετική εναλλακτική εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός και ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, θα ήταν η Royal Rajasthan on Wheels Πολυτελές τρένο που σας μεταφέρει μετ‘ επιστροφής στο Δελχί καλύπτοντας με στυλ μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Ρατζαστάν και το UP.

Καρφιτσώστε το!

Τουριστικός Οδηγός Rajasthan για Monsoons - Μπορεί να θεωρηθεί ως ένας απόλυτος οδηγός Rajasthan για όλες τις εποχές, ειδικά για Monsoons.  Είναι ένα έργο σε εξέλιξη, επομένως την επόμενη φορά που θα το επισκεφτείτε, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότεροι προορισμοί με περισσότερες προτάσεις.