Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία ως backsplash;  » Residence Style

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία ως backsplash; » Residence Style

Februar 16, 2022 0 Von admin

Όπως πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού γνωρίζουν, η επιλογή του σωστού backsplash για την κουζίνα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας ανακαίνισης. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες σχεδίασης και πολλά υλικά για να διαλέξετε. Ωστόσο, ορισμένες εναλλακτικές μπορεί να είναι ακριβές. Δεδομένου ότι θέλουμε όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού να έχουν μια πολυτελή κουζίνα χωρίς να πνίγονται στα χρέη, παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία ως οπισθοσκόπηση κουζίνας.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχουν κατά νου οι ιδιοκτήτες σπιτιού όταν πρόκειται για το backsplash της κουζίνας. Πρώτον, παρόλο που αυτό θεωρείται στοιχείο διακόσμησης, στην πραγματικότητα εκτελεί μια σημαντική λειτουργία, καλύπτοντας τους τοίχους. Όλοι γνωρίζουμε ότι ενώ μαγειρεύουμε ένα γεύμα, είναι αδύνατο να αποτρέψουμε όλες τις διαρροές. Γι‘ αυτό το τέλειο backsplash πρέπει να είναι εύκολο στο καθάρισμα και ταυτόχρονα μοντέρνο.

Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να πιστεύουν ότι η χρήση ταπετσαρίας για την κουζίνα δεν θα λειτουργήσει, καθώς είναι ένα υλικό που λειτουργεί μόνο για την κρεβατοκάμαρα. Όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι ταπετσαρίες είναι ευέλικτες και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Επιπλέον, μπορούν να κοπούν και να προσαρμοστούν σε διαφορετικούς χώρους.

Backsplash ταπετσαρίας: Είναι καλή ιδέα;

Παρόλο που σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού αρέσει το πλακάκι του μετρό ή μάρμαρο backsplashes, αυτές οι επιλογές απαιτούν μεγάλο προϋπολογισμό. Επιπλέον, οι άνθρωποι θα πρέπει να προσλάβουν επαγγελματίες για τη διαδικασία εγκατάστασης. Αλλά, όταν χρησιμοποιείτε ταπετσαρία ως οπίσθια όψη κουζίνας, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, είναι προσιτό και αφαιρείται εύκολα.

Χάρη σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτή είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για όλους τους ενοικιαστές που θέλουν να προσθέσουν μια ντιζάιν πινελιά στην κουζίνα τους χωρίς να καταστρέψουν το ακίνητο. Επιπλέον, η ταπετσαρία ως backsplash παρέχει πολλές κομψές επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν σε όλες τις διατάξεις των δωματίων.

Διαδικασία εγκατάστασης

Μια άλλη διαδικασία επιλογής ταπετσαρίας ως backsplash κουζίνας είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα. Αυτή είναι μια τέλεια δραστηριότητα για όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν πάντα νέα μικρά έργα για να κάνουν γύρω από το σπίτι. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η ταπετσαρία δεν λειτουργεί σε μια ανάγλυφη επιφάνεια. Από αυτή την άποψη, εάν υπάρχει μια κουζίνα με τούβλο στο βάθος, αυτή η ιδέα δεν θα λειτουργήσει. Αλλά, αν αυτό συμβαίνει στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να βρείτε περισσότερες εναλλακτικές: https://www.caesarstone.ca/blog/kitchen-backsplash-ideas-and-designs/.

Κάποιες άλλες συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες σπιτιού κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του backsplash ταπετσαρίας είναι η κατασκευή ενός προτύπου με χαρτί κραφτ. Στη συνέχεια, θα είναι πιο εύκολο να κόψετε το ακριβές κομμάτι που χρειάζονται χωρίς να χάσετε υλικό. Κατά την εφαρμογή του, αυτό θα μπορούσε να γίνει από πάνω προς τα κάτω ή οριζόντια ανάλογα με τον χώρο.

Το τελευταίο πράγμα θα είναι να διορθώσετε κάποιες λεπτομέρειες όπως οι πρίζες. Υπάρχουν δύο επιλογές. Αρχικά, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να τα βάψουν ή να κόψουν μεμονωμένα κομμάτια ταπετσαρίας για να τα καλύψουν.

Ταπετσαρία 2

Πού να βρείτε backsplash ταπετσαρίας;

Τώρα που είπαμε στους ιδιοκτήτες σπιτιού γιατί είναι καλή ιδέα να έχουν ταπετσαρία ως backsplash και πώς να την εγκαταστήσουν, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Σε αυτήν την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στο πού θα βρείτε αυτό το υλικό.

Τα καλά νέα είναι ότι αφού η ταπετσαρία είναι συνηθισμένη, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να τη βρουν σχεδόν σε κάθε κατάστημα χειροτεχνίας ή ακόμα και σε κάποια καταστήματα ανακαίνισης σπιτιού. Επειδή υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ταπετσαριών, οι τιμές ποικίλλουν επίσης. Για παράδειγμα, γενικά, οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν αυτό το υλικό ξεκινώντας από 25 $ ανά ρολό. Αλλά, σε περίπτωση που θέλουν κάτι πιο πολυτελές που μοιάζει με την εμφάνιση των πλακιδίων, η τιμή μπορεί να φτάσει τα 250 $ ανά ρολό.

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ταπετσαρία. Πρώτον, για να έχετε μια ευκολότερη διαδικασία εγκατάστασης, αγοράστε ταπετσαρία που ξεφλουδίζει και κολλάει. Επίσης, όσο πιο χοντρό τόσο το καλύτερο. Δεν θέλουμε να αγοράσουμε το ίδιο υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε για την κρεβατοκάμαρα.

Διατήρηση ταπετσαρίας ως backsplash

Όπως πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί ήδη να γνωρίζουν, όλα τα στοιχεία στην κουζίνα έχουν διαφορετική διαδικασία συντήρησης. Γιατί; Γιατί η σύνθεση όλων είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, ενώ το μάρμαρο είναι μια φυσική πέτρα, χαλαζίας είναι ένα κατασκευασμένο προϊόν. Σε αυτή την περίπτωση, για το μάρμαρο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε στεγανωτικό, ενώ ο χαλαζίας μπορεί να καθαριστεί μόνο με νερό και ήπιο σαπούνι.

Ευτυχώς, στην αγορά, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να βρουν ταπετσαρία που πλένεται, η οποία καθαρίζεται εύκολα χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητά της. Απλώς πάρτε λίγο ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων για να κάνετε τακτική συντήρηση. Για να αφαιρέσετε κάποιους σκληρούς λεκέδες, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξύδι ή μαγειρική σόδα. Ωστόσο, φροντίστε να μην το εφαρμόσετε υπερβολικά, διαφορετικά μπορεί να καταστραφεί η ταπετσαρία.

Ένας λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι εξετάζουν άλλες εναλλακτικές λύσεις πριν σκεφτούν την ταπετσαρία είναι ότι αυτό το υλικό είναι εύφλεκτος. Αυτό δεν είναι ιδανικό για την κουζίνα, αφού είναι το μέρος όπου θα μαγειρεύουμε συνέχεια. Αλλά, για να είναι ασφαλείς, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να το εγκαταστήσουν 18 ίντσες μακριά από τη σόμπα.

Εμπνευσμένες ιδέες για backsplash ταπετσαρίες

Παραπάνω εξηγήσαμε, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού για την εγκατάσταση μιας ταπετσαρίας στην κουζίνα. Τώρα φτάσαμε στο διασκεδαστικό κομμάτι, το οποίο εξετάζει εμπνευσμένες ιδέες που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε πολλές διατάξεις.

ταπετσαρία 4

Γαλλικά vibes

Λατρεύουμε όλες τις ταπετσαρίες που έχουν λίγη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για αυτό από ένα γαλλικό σχέδιο. Για αυτήν την περίπτωση, θα επιλέξουμε ταπετσαρίες που έχουν λευκό φόντο με κάποιες σκούρες και γαλάζιες λεπτομέρειες. Όχι μόνο θα κάνει την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη, αλλά θα προσθέσει και μια λεπτή πινελιά σε αυτήν.

Αγκαλιάστε την τέχνη

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για την κουζίνα, είναι η τέλεια ευκαιρία να βάλετε κάτι μοναδικό στην κουζίνα. Από αυτή την άποψη, πολλά σχέδια ταπετσαριών προσφέρουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού έντεχνα υπόβαθρα που θα μπορούσαν σχεδόν να μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής πάνω από τον τοίχο.

ψεύτικα πλακάκια

Τα Azulejos είναι ένα διάσημο στυλ backsplash στην Πορτογαλία και πολλοί άνθρωποι τα λατρεύουν, καθώς μπορούν να εκδοθούν σε διαφορετικές μορφές. Αντί να πληρώσετε υψηλό κόστος για να τα αποκτήσετε, απλώς αγοράστε ένα backsplash με παρόμοιο σχέδιο και εγκαταστήστε το στην κουζίνα.

συμπέρασμα

Όπως έχουμε εξηγήσει σε αυτό το άρθρο, η χρήση ταπετσαρίας ως backsplash είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού που έχουν προϋπολογισμό. Επιπλέον, αυτή η επιλογή θα τους επιτρέψει να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ποικιλία στυλ και τονικών.