Μια στενή απόδραση; Η ενημέρωση του 2021 Australian Actuaries Intergenerational Equity Index – Μια στενή διαφυγή; Η ενημέρωση του 2021 Australian Actuaries Intergenerational Equity Index

3
Μια στενή απόδραση;  Η ενημέρωση του 2021 Australian Actuaries Intergenerational Equity Index – Μια στενή διαφυγή;  Η ενημέρωση του 2021 Australian Actuaries Intergenerational Equity Index

Ο Δείκτης, το οποίο κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 17 Μαΐου, αντιπροσωπεύει μια σημαντική συμβολή στον δημόσιο διάλογο και στην ανάπτυξη πολιτικών μεταξύ των γενεών. Αποκάλυψε ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 έχει σπάσει ένα επταετές σερί αυξανόμενης ανισότητας μεταξύ της νέας και της παλιάς γενιάς της Αυστραλίας.

Ο δείκτης, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πέρυσι, διερευνά 24 δείκτες σε έξι τομείς της οικονομίας, της στέγασης, της κοινωνικής, της υγείας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος.

Οι κοινωνικοί τομείς και οι τομείς της υγείας συνέβαλαν τη μεγαλύτερη συμβολή στη μείωση του χάσματος της ανισότητας. Ενώ το χάσμα ιδίων κεφαλαίων εξακολουθεί να είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, τα αποτελέσματα για την παλαιότερη κοόρτη ηλικίας 65 έως 74 ετών έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, με αυξανόμενα ποσοστά αστέγων. Το τέλος των εξώσεων προσωρινής απαγόρευσης μπορεί να έχει επιταχύνει αυτή την τάση. Αυτή η ομάδα έχει επίσης δει σημαντικές αυξήσεις στο εκτιμώμενο ποσοστό φτώχειας από το 2016.

Οικονομικά, μια απότομη αύξηση της ανεργίας που σχετίζεται με την πανδημία επηρέασε δυσανάλογα τη νεότερη ομάδα, αντισταθμιζόμενη από τις κρατικές πληρωμές JobKeeper και JobSeeker. Φαίνεται ότι η πρόσφατη ανάκαμψη της απασχόλησης ωφέλησε επίσης τους νεότερους Αυστραλούς.

Στον τομέα της στέγασης, πολλοί αγοραστές πρώτης κατοικίας έχουν εισέλθει στην αγορά ως αποτέλεσμα των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, αναστέλλοντας τη μακροπρόθεσμη μείωση της ιδιοκτησίας κατοικίας για τις νεότερες γενιές. Ωστόσο, αυτό συνοδεύτηκε επίσης από πίεση στις τιμές των κατοικιών, και οι εκτιμήσεις καθαρού πλούτου μεταξύ των μεγαλύτερων και των νεότερων ηλικιακών ομάδων συνέχισαν να διευρύνονται ως αποτέλεσμα αυτού και θετικές αποδόσεις στις μετοχές.

Οι δείκτες εκπαίδευσης συνέχισαν να αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τα περιβαλλοντικά μέτρα εξακολουθούν να συμβάλλουν σημαντικά στο χάσμα μεταξύ των νεότερων και μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων. Οι τέσσερις δείκτες των εκπομπών άνθρακα, οι εύκρατες ανωμαλίες, οι ανωμαλίες βροχής και ο αριθμός των εξαφανισμένων ειδών που απειλούνται ή απειλούνται συνέχισαν να επιδεινώνονται τα τελευταία δύο χρόνια.

Όσοι ήταν 30 ετών θα είχαν δει μια ανωμαλία θερμοκρασίας +1,17 βαθμών Κελσίου, σε σύγκριση με μια ανωμαλία 0,0 βαθμών Κελσίου όταν αυτοί που είναι τώρα 70 ετών ήταν 30 ετών.

Οι αναγνώστες του τελευταίου δείκτη προειδοποιούνται να μην βγάλουν συμπεράσματα ως προς τη μονιμότητα αυτής της μετατόπισης. Ο αναλογιστής Δρ Χιου Μίλερ, ο οποίος βοήθησε στη συγγραφή του Δείκτη με τις Δρ Ramona Meyricke και Laura Dixie, είπε ότι τα αποτελέσματα είναι πιθανό να είναι προσωρινά.

«Το 2020 ήταν μια χρονιά σαν καμία άλλη για όλους», είπε ο Δρ Μίλερ. «Ο Δείκτης δείχνει, ίσως παραδόξως, οι νεότεροι άνθρωποι να τα πηγαίνουν ελαφρώς καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν, κλείνοντας αυτό που ήταν ένα ρεκόρ διαφοράς μεταξύ των γενεών. Αλλά η αλλαγή είναι πιθανό να είναι προσωρινή. Αντικατοπτρίζει, μεταξύ άλλων, την κρατική υποστήριξη που απευθύνεται στους νέους μέσω των πληρωμών Jobkeeper και Jobseeker, η οποία έληξε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους».

Κοιτάζοντας το μέλλον και πέρα ​​από το χρονοδιάγραμμα αυτής της ενημέρωσης του Δείκτη είναι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό του 2021. Πολλά από αυτά θα βελτιώσουν δυνητικά τον πλούτο και την ευημερία σε τομείς όπως η απασχόληση (επεκτάσεις χρηματοδότησης για επιδοτήσεις μισθών και κατάρτιση) και η υγεία (νέα χρήματα για προγράμματα πρόληψης αυτοκτονιών). Ωστόσο, οι προβλέψεις για την αυξανόμενη καθαρή θέση χρέους την επόμενη δεκαετία και η συνέχιση των μακροπρόθεσμων τάσεων αύξησης των δαπανών για τους ηλικιωμένους Αυστραλούς (συμπεριλαμβανομένης της ευπρόσδεκτης πρόσθετης χρηματοδότησης περίθαλψης ηλικιωμένων 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων) υπογραμμίζουν ότι οι ανησυχίες μεταξύ των γενεών παραμένουν.

Τα σχετικά μεγάλα κενά ανισότητας μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ή 45-54 ετών και εκείνων ηλικίας 65-74 ετών το 2020 σε σύγκριση με τα κενά στην αλλαγή του αιώνα, υπογραμμίζουν περαιτέρω τη σημασία της συνεχούς εξέτασης της πολιτικής μέσω ενός φακού μεταξύ των γενεών.

CPD: Τα μέλη του Ινστιτούτου Αναλογιστών μπορούν να διεκδικήσουν δύο βαθμούς CPD για κάθε ώρα ανάγνωσης άρθρων στο Actuaries Digital.

Schreibe einen Kommentar