Κορυφαίες Offbeat Δραστηριότητες για να κάνετε στο Ντουμπάι

Κορυφαίες Offbeat Δραστηριότητες για να κάνετε στο Ντουμπάι

Oktober 10, 2018 0 Von admin

Πραγματοποιήσαμε δύο ταξίδια στο Ντουμπάι τον περασμένο χρόνο και απέδειξε με περισσότερους τρόπους από ένα ότι η ανάγνωση για έναν προορισμό δεν αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του. Έπρεπε κανείς να το επισκεφτεί, να το ζήσει και να το ζήσει για να καταλάβει την πραγματική ουσία του τόπου. Στο τέλος του ταξιδιού μας, ρωτήσαμε πολλούς από τους φίλους μας, μερικούς ντόπιους και ορισμένους τουριστικούς πράκτορες αν είχαν κάνει όλες αυτές τις δραστηριότητες στο Ντουμπάι και προς έκπληξή μας οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνώριζαν τις επιλογές. Πήγαμε στο Ντουμπάι με πολλή έρευνα και με τη σιγουριά ότι είχαμε βρει το μέρος, επιστρέψαμε ταπεινοί και με μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνουμε στο επόμενο ταξίδι μας εκεί. Παρά τα δύο πολύ ενεργά ταξίδια μας, έχουμε ρυθμίσει ειδοποιήσεις για κλείστε εισιτήρια online στην επόμενη πώληση. Παραθέτουμε εδώ τόσο τα πράγματα που καταφέραμε να κάνουμε όσο και τα πράγματα που έχουμε στη λίστα υποχρεώσεων για το επόμενο ταξίδι.

Αερόστατο

Offbeat Dubai | Αξιοθέατα του Ντουμπάι | Αερόστατο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δει τις φωτογραφίες των αερόστατων πάνω από την έρημο, αλλά ποτέ δεν το καλύπτουν ως δραστηριότητα ενώ βρίσκονται στο Ντουμπάι. Οι λόγοι για το ίδιο κυμαίνονταν από άγνοια έως απλώς έλλειψη χρόνου. Οι δικαιολογίες είναι κάπως χωλές δεδομένου του πόσο μεγάλη είναι η δραστηριότητα και ότι προορίζεται να γίνει γύρω από την ανατολή του ηλίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας πριν από τις 8. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση από το να πετάτε και παρόλο που το αλεξίπτωτο μπορεί να είναι πιο κοντά στο πραγματικό πράγμα, είναι επίσης πολύ τρομακτικό. Το αερόστατο είναι ρομαντικό, συναρπαστικό και γαλήνιο ταυτόχρονα. Ήταν πράγματι ένα θέαμα που κόβει την ανάσα που μας υποδέχτηκε καθώς ο ήλιος αναδύθηκε αργά από αυτό που μπορούμε να περιγράψουμε μόνο ως θολό ορίζοντα. Το μοναδικό μας υψηλό πλεονέκτημα μας έδωσε μια προοπτική όπως καμία άλλη, που τονίστηκε περαιτέρω από την άφιξη ενός παραμοτέρ που γλιστρά μπροστά από τον ανατέλλοντα ήλιο. Από όσο γνωρίζουμε, υπάρχουν δύο χειριστές για δραστηριότητες αερόστατων στο Ντουμπάι. Το ένα είναι το Balloon Adventures Dubai, το οποίο είναι η πιο λαμπερή εμπειρία με vintage αυτοκίνητα, γεράκια και γκουρμέ πρωινά για μια ισόβια ανάμνηση. Το άλλο είναι το Sindbad Balooning adventures, το οποίο είναι μια βόλτα με αερόστατο χωρίς νόημα με μία μόνο εστίαση, μια εξαιρετική εμπειρία αερόστατου. Είχε ένα πρακτικό πρωινό, ένα υπέροχο πλήρωμα, ένα 4×4 που μας πήγε στο σημείο εκτόξευσης και ένα μπαλόνι χωρίς κόσμο. Έχουμε πετάξει και με τους δύο και μπορούμε να υποσχεθούμε μια υπέροχη εμπειρία με τον έναν από τους δύο. Εάν έχετε τον προϋπολογισμό, το Balloon Adventures Dubai παρέχει μια καλύτερη συνολική εμπειρία και θα ήταν η προτίμησή μας. Ωστόσο, ο Sindbad είναι εξίσου καλός όταν πρόκειται για τους πιλότους και την πραγματική εμπειρία με αερόστατο και έχει συνολική αξία για τα χρήματα που καταβλήθηκαν.

Ιδιωτικές πτήσεις

Offbeat Dubai | Αξιοθέατα του Ντουμπάι | Αλεξίπτωτο στο Ντουμπάι

Δεν μιλάμε για ναυλωμένες πτήσεις στον Ατλαντικό, αλλά για πτήσεις ως τρόπο περιήγησης στο Ντουμπάι. Τα Paramotors είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε διπλές πτήσεις και είναι διαθέσιμα σε όλη την έρημο ή πάνω από τη μαρίνα του Ντουμπάι, ενώ τα Gyrocopters παρέχουν μια ασυναγώνιστη προοπτική αυτής της αρχιτεκτονικής ονειρικής χώρας. Δεν υπάρχει καμία αίσθηση που να περιγράφει μια θέα 360 μοιρών της πόλης και παρόλο που αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι φθηνές, αξίζουν τον κόπο αν θέλετε μια ανάμνηση ζωής από το ταξίδι σας. Και τα δύο προσφέρονται από την Skydive Dubai, η πρώτη υπό την εταιρεία Skyhub Paramotors και η άλλη ως μέρος των προσφορών Sky Dubai. Επιλέξαμε να κάνουμε το Skydive και χάσαμε την πτήση του Gyrocopter, αλλά έχουμε την απόλυτη εξουσία ότι δεν πρέπει να χάσετε.

ανοιχτή βόλτα

Offbeat Dubai | Αξιοθέατα του Ντουμπάι | Abra βόλτα | Παλιό Ντουμπάι

Υπάρχει ένα ρητό ότι τα καλύτερα πράγματα είναι συχνά τα μικρά πράγματα στη ζωή. Κανείς δεν εξισώνει μια εξαιρετική εμπειρία με κάτι τόσο μικρό και απλό όσο ένα Abra – μικρό ξύλινο ferry boat. Ειδικά όχι στο Ντουμπάι όπου όλα είναι μεγαλύτερα και πιο λαμπερά από το επόμενο. Η βόλτα με το Abra μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που διέταξε ο γιατρός, δίνοντάς σας μια αίσθηση του Παλιού Ντουμπάι καθώς μοιράζεστε τη βόλτα σας με τους ντόπιους, καθισμένοι όλοι σε μια ξύλινη σανίδα. Ο οδηγός/καπετάνιος κάθεται σε ένα βυθισμένο χώρο στη μέση με χειριστήρια και τιμόνι που σας μεταφέρει στην άλλη πλευρά του κολπίσκου του Ντουμπάι. Τα βράδια ή τα ξημερώματα είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αυτή τη βόλτα, επειδή είστε περιτριγυρισμένοι από γλάρους και έναν πορτοκαλί χρυσό ουρανό που απλώς προσθέτει στην εμπειρία. Το καλύτερο μέρος είναι ότι σας κοστίζει μόλις 2 AED και είναι ουσιαστικά φθηνότερο από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να κάνετε στην πόλη.

Αγώνας πόλο

Desert Palm Dubai | Ξενοδοχείο πολυτελείας | Boutique ξενοδοχείο | αθλητικό ξενοδοχείο

Υπάρχουν διάφορα είδη αγώνων πόλο που γίνονται τακτικά το χειμώνα. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι αγώνες πόλο αλόγων και καμήλας. Συνήθως δεν είμαστε μεγάλοι οπαδοί κανενός αθλητισμού ζώων, καθώς ακούμε ιστορίες τρόμου για το πώς αντιμετωπίζονται. Ωστόσο, εκπλαγήκαμε ευχάριστα στη συνομιλία μας με έναν παίκτη του πόλο για το άθλημα. Τα άλογα που συμμετέχουν στο παιχνίδι αλλάζουν κάθε Chukka, περίπου 7 λεπτά παιχνιδιού και μερικές φορές ακόμη και δύο φορές στο χρονικό πλαίσιο ανάλογα με το επίπεδο παιχνιδιού. Δίνεται μεγαλύτερη προτίμηση στην προστασία των αλόγων από τους παίκτες, ειδικά μεταξύ έμπειρων παικτών και επικίνδυνα παιχνίδια που θέτουν τα άλογα σε κίνδυνο αποδοκιμάζονται. Τα άλογα που εκπαιδεύονται για πόλο εκτρέφονται από πολύ νεαρή ηλικία και είναι δυνατά και φιλικά παρά επιθετικά και ανταγωνιστικά, μια ξεχωριστή διαφορά από τα άλογα κούρσας. Το πραγματικό παιχνίδι είναι πιο διασκεδαστικό εάν κάποιος κατανοεί καλύτερα το gameplay και τι περιλαμβάνει, άλλοι είναι μόνο μερικά άλογα με αναβάτες που τρέχουν γύρω από το γήπεδο χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ήμασταν φιλοξενούμενοι του Desert Palm, στο Ντουμπάι, το οποίο έχει τα δικά του γήπεδα πόλο και σχολές ιππασίας και έτσι ήμασταν αρκετά προνομιούχοι να δούμε έναν αγώνα Πόλο Πρακτικής 2-4 Chukka και να συναντήσουμε και μερικούς παίκτες πόλο. Είναι δυνατό να λάβουμε βασική εκπαίδευση για το άθλημα και παρόλο που ήμασταν αρκετά έκπληκτοι όταν το παρακολουθήσαμε, δεν ήμασταν έτοιμοι να επιβαρύνουμε τα φτωχά άλογα με τις αναποτελεσματικές ικανότητές μας στην ιππασία και να κινδυνεύσουμε να το βλάψουμε. Τούτου λεχθέντος, επιθυμούμε να πιάσουμε ένα παιχνίδι πόλο καμήλας στο επόμενο ταξίδι μας στο Ντουμπάι!

Εκδρομές με σκάφος

Offbeat Dubai | Αξιοθέατα του Ντουμπάι | Εκδρομές με σκάφος | Hero Boats

Το Ντουμπάι είναι μοναδικό μεταξύ των παράκτιων προορισμών σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την περιορισμένη πρόσβαση στις παραλίες στις περισσότερες περιπτώσεις. Προσθέστε σε αυτό τους περιορισμούς στα ρούχα και ότι οι περισσότερες παραλίες είναι ιδιωτικές, οι περισσότεροι τουρίστες δεν έχουν πάρα πολλές αναμνήσεις για να συσχετιστούν με τη θάλασσα γύρω της. Το Yellow Boats Dubai είναι ένας καλός τρόπος για να κερδίσετε το πλήθος και να αποκτήσετε μια εντελώς νέα προοπτική της πόλης. Η πιο υπέροχη θέα στο Ντουμπάι είναι είτε από ένα πολύ υψηλό υψόμετρο που κοιτάζει προς τα κάτω είτε από το έδαφος προς τα πάνω που κοιτάζει προς έναν ουρανοξύστη. Το αστικό τοπίο του Ντουμπάι έχει πολύ μικρή πιθανότητα να συμπεριλάβει τη θάλασσα σε αυτό, εκτός αν κάνετε κλικ στις φωτογραφίες του Burj Al Arab, της Ατλαντίδας ή της Μαρίνας του Ντουμπάι. Το Yellow Boats σας δίνει τη συγκίνηση να διασχίζετε την ανοιχτή θάλασσα με ένα γρήγορο μηχανοκίνητο σκάφος, μια μοναδική προοπτική της πόλης που κοιτάζει μέσα από τη θάλασσα και η τελευταία και πιθανώς η αγαπημένη μας, η αίσθηση του υγρού θαλασσινού ανέμου που πνέει στο πρόσωπό μας! Δεν μπορούμε να προτείνουμε αρκετά αυτήν τη δραστηριότητα. Υπάρχουν μερικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε, αλλά θα συνιστούσαμε την περιήγηση 90 λεπτών που καλύπτει τα πάντα και πιθανώς μια βραδινή υποδοχή για τον καλύτερο καιρό, θέα και φωτισμό για τις φωτογραφίες σας. Μια νεότερη επιλογή από την ομάδα πίσω από το Ballooning Adventures Dubai είναι η Hero Boats. Μια επιλογή self-drive που καλύπτει τα περισσότερα από αυτά που θα κάλυπτε μέσω της περιοδείας Yellow Boats που αναφέρθηκε παραπάνω. Ωστόσο, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση στην οδήγηση στην ανοιχτή θάλασσα με υψηλές ταχύτητες σε σκάφος/ποδήλατο/σχεδία (δεν είμαστε σίγουροι πώς να το ονομάσουμε) χωρίς να ανησυχούμε σχετικά με την ασφάλεια. Υπάρχει ένας έμπειρος αρχηγός ομάδας που σας συνοδεύει καθ‘ όλη τη διάρκεια της περιοδείας 90 λεπτών για να διασφαλίσει την ασφάλειά σας, αλλά πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε την παρουσία του/της μέχρι να σας ζητήσει να παραδώσετε τη φωτογραφική μηχανή σας για μια φωτογραφία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Περάσαμε γκαλά με τη δραστηριότητα και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να περάσουμε ένα χαλαρό απόγευμα στο Ντουμπάι.

ΥΓ Το είδαμε Πτήσεις από Βομβάη για Ντουμπάι Οι πωλήσεις στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων λίγων και οι επερχόμενοι χειμερινοί μήνες είναι η καλύτερη εποχή για να εξερευνήσετε το Ντουμπάι. Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε την κριτική μας για το Radisson Blu, Deira όπου μείναμε όσο βρισκόμασταν στο Ντουμπάι.

Παραθέσαμε μόνο 5 δραστηριότητες που πιστεύουμε ότι δεν είναι τόσο γνωστές όσο θα έπρεπε και παρόλο που δεν είναι ακριβώς φθηνές, είναι μοναδικές ως εμπειρίες για τις οποίες σίγουρα θα λατρέψετε να μιλήσετε κατά την επιστροφή σας. Εάν έχετε άλλες δραστηριότητες που θα θέλατε να προτείνετε, μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά μας, θα προσπαθήσουμε να τις συμπεριλάβουμε επίσης σε μια μεγαλύτερη ανάρτηση για πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ντουμπάι!

Μου αρέσει Καρφιτσώστε το!

Offbeat Dubai | Αξιοθέατα του Ντουμπάι | Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ντουμπάι | Τσιγγάνος