Κατασκευή ενός κατακόρυφου ξύλινου τοίχου DIY » Residence Style

Κατασκευή ενός κατακόρυφου ξύλινου τοίχου DIY » Residence Style

April 25, 2022 0 Von admin

Αυτό το σεμινάριο πρόκειται να σας δείξει πώς να κατασκευάσετε έναν κατακόρυφο ξύλινο τοίχο. Ένας «κάθετος» τοίχος είναι όταν τα πηχάκια είναι κάθετα και κάθονται στο πάτωμα. Αυτός ο τύπος τοίχου είναι ιδανικός για την προβολή πολλών έργων τέχνης ή διακόσμησης, επειδή είναι εύκολο να τον αλλάζετε κάθε εποχή. Μπορείτε ακόμη να το προσαρμόσετε προσθέτοντας ένα ράφι ή έναν καθρέφτη στον τοίχο. Η ιδέα είναι παρόμοια με μια οργάνωση ντουλάπας, όπως αυτή που κατασκευάσαμε για την κρεβατοκάμαρά μας. Αλλά αντί να έχουμε οριζόντια πηχάκια, θα έχουμε κάθετες πηχάκια με μικρές τρύπες για να αναδεικνύουμε τις φωτογραφίες μας.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα όλα τα εργαλεία και τα υλικά σας. Θα χτίσουμε αυτόν τον τοίχο χρησιμοποιώντας ξύλο επεξεργασμένο με πίεση. Αυτό είναι ένα πολύ ανθεκτικό είδος ξύλου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικές εφαρμογές, αλλά δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε έξω γιατί θα λερώσει το πάτωμά μας με λεκέδες λαδιού. Τα περισσότερα καταστήματα οικιακών βελτιώσεων όπως το Home Depot, το Lowes και το Menards το μεταφέρουν. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης μερικές ξύλινες βίδες, λεκέ ξύλου και μια ελαφριά στρώση πολυουρεθάνης για να σφραγίσουμε το ξύλο. Εάν δεν έχετε ήδη όλα αυτά τα υλικά στο σπίτι, ίσως να θέλετε να τα παραλάβετε πριν ξεκινήσετε. Αν σκοπεύετε να βάψετε τον τοίχο σας και δεν έχετε χρόνο να περιμένετε να στεγνώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεκέ ή μπογιά ξύλου αντί για πολυουρεθάνη.

DIY θεμέλια τοίχου από πηχάκια:

Δεδομένου ότι αυτός ο τοίχος θα έχει πολύ βάρος για να υποστηρίξει τις εικόνες, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι στηρίζεται καλά. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα εντελώς νέο ξύλινο πλαίσιο για τον τοίχο και να συνδέσουμε τα πάντα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καμία υπάρχουσα κατασκευή. Ωστόσο, εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι και ζείτε σε διαμέρισμα ή ενοικιαζόμενη μονάδα, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι πολύ ακριβή ή δύσκολη για εσάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε τους σημερινούς τοίχους σας ως βάση για τον αυτοκόλλητο τοίχο σας.

Θα ξεκινήσουμε χτίζοντας ένα μικρό πλαίσιο γύρω από την περίμετρο του τοίχου μας. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πλαίσιο όπως θέλετε, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τρεις σανίδες, καθεμία από τις οποίες έχει πλάτος 13 ίντσες και 13 ίντσες μακρύτερο από την προηγούμενη. (Η απόσταση μεταξύ κάθε σανίδας είναι 1 πόδι). Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τρεις σανίδες για να φτιάξουμε το πλαίσιο μας. Το ύψος αυτού του πλαισίου θα ποικίλλει ανάλογα με το ύψος των υπαρχόντων τοίχων σας και την απόσταση μεταξύ τους. Εάν υπάρχει παράθυρο στον τοίχο σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πλευρά του πλαισίου είναι στο ίδιο επίπεδο με την πλευρά του παραθύρου.

Διαδικασία κατασκευής τοίχων με ξύλινο πηχάκι:

Μόλις φτιάξετε ένα πλαίσιο γύρω από την περίμετρο του τοίχου σας, μπορούμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή του τοίχου μας. Θα χτίσουμε τον τοίχο χρησιμοποιώντας τρία στρώματα ξύλινων σανίδων. Το επάνω στρώμα πρόκειται να κολληθεί με κόλλα πεύκου. Το δεύτερο στρώμα σανίδων πρόκειται να κολληθεί με λευκή κόλλα. Η τελική στρώση θα λερωθεί και θα μείνει χωρίς λεκέ. Χρησιμοποιώντας το πιο αδύνατο άκρο του μολυβιού σας, χαράξτε το σχήμα του κατακόρυφου τμήματος του τοίχου σας. Θα κάνουμε έξι τρύπες για τις κάθετες πηχάκια σε αυτήν την πρώτη πλευρά, επομένως είναι καλύτερο να κάνετε ένα πρόχειρο σκίτσο του πώς θα φαίνονται οι κάθετες πηχάκια σας, ώστε να μην ανησυχείτε για την τέλεια κατασκευή τους ακόμη και αργότερα.

πηχάκι τοίχου 2

Και τώρα είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε! Θα ξεκινήσουμε συνδέοντας μία από τις κορυφαίες σανίδες μας. Θα φροντίσουμε να στηρίζονται στους τοίχους και ότι οι τρύπες είναι στραμμένες προς τα επάνω. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μερικά αποκόμματα για να γεμίσετε τον κενό χώρο μεταξύ των τοίχων σας και των ξύλινων σανίδων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κόλλα πεύκου και απλώστε την γύρω από κάθε πηχάκι, φροντίζοντας να μην κολλήσει καθόλου στο οριζόντιο μέρος του ξύλινο πηχάκι τοίχο. Μόλις απλώσετε την κόλλα, βάλτε το δεύτερο στρώμα σανίδων σας. Ανάλογα με το ύψος των κάθετων πηχών σας, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερες σανίδες για να βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος σας στηρίζεται σωστά.

Πώς να φτιάξετε έναν ξύλινο τοίχο σε έναν εξωτερικό τοίχο από τούβλα;

Το εξωτερικό του σπιτιού σας είναι συχνά ένα εξαιρετικό μέρος για να εμφανίσετε την προσωπικότητά σας. Ακόμα κι αν η εξωτερική σχεδίαση του σπιτιού σας δεν είναι τόσο διαφορετική από άλλες στη γειτονιά σας, μπορείτε να βάλετε τις τελευταίες πινελιές και να το κάνετε μοναδικό στο είδος του. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι δημιουργώντας έναν κατακόρυφο ξύλινο τοίχο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τον τύπο ξύλου που θα χρησιμοποιήσετε για τα πηχάκια. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ξύλο από κέδρους, που παρέχουν καλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες από τα περισσότερα ιθαγενή δέντρα. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι κανένα από το ξύλο δεν έχει κόμπους, γεγονός που θα προκαλέσει τη στρέβλωση των πηχών. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τοίχο χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, αλλά θα εξετάσουμε έναν από τους απλούστερους.

Συμπέρασμα:

Η κατασκευή ενός σπιτικού τοίχου από πηχάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση του χώρου σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Είναι εύκολο να το φτιάξετε και να το προσαρμόσετε εύκολα, γι‘ αυτό είναι ιδανικό για ενοικιαστές που δεν επιτρέπεται να βάψουν τους τοίχους τους. Αυτός ο κάθετος ξύλινος τοίχος DIY αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ιδέα για δώρο γιατί μπορείτε να τον κατασκευάσετε σε όποιο μέγεθος και στυλ θέλετε.