ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ – πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδο

0
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ – πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδο

Τα πήγαινα τόσο καλά. Τα περισσότερα από τα σπόρους και τα φυτά έχουν παραγγελθεί και τώρα περιμένω την παράδοση. Μεγάλος. Μου πατάτες κουμπώνουν όμορφα και πρόσφατα έκαναν τη σύντομη μετακόμιση από το γκαράζ (φωτεινό περβάζι) στο εσωτερικό του σπιτιού και της εφεδρικής κρεβατοκάμαρας μαζί με το σκόρδο και ασκαλώνια.

Εκχύλισμα φυκιών έτοιμο για ψεκασμό
Περνούσα πολύ χρόνο παρακολουθώντας τον καιρό και περνούσα ανήσυχες νύχτες αναρωτιόμουν αν η θερμοκρασία θα έπεφτε κάτω από το μηδέν. Βλέπετε, το γκαράζ δεν θερμαίνεται και θα κρατήσει μόνο έναν ή δύο βαθμούς παγετού από τους τρυφερούς βλαστούς. Το ίδιο και για το υπόστεγο. Έτσι τώρα είναι κλεισμένα στον εφεδρικό χώρο, το καλοριφέρ απενεργοποιημένο καθώς το χρειάζονται ελαφρύ και δροσερό. Ποτέ όμως να παγώνει. Φαίνεται να αποδίδει καρπούς καθώς οι βλαστοί είναι μαλακοί και πρασινίζουν. Η άνοιξη δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα για αυτούς.
Αλλά, και εδώ πηγάζει το τελευταίο μου άγχος, είναι δικό μου ασκαλώνια και σκόρδο. Μην με παρεξηγείτε, και τα δύο είναι καλά, μην σας πειράζει το κρύο αρκεί να μην κάθονται σε βρεγμένο χώμα. Απλώς έψαχνα στο Διαδίκτυο και έπεσα πάνω σε μια φωτογραφία από ασκαλώνια κάποιου άλλου – και ο φθόνος μου χτύπησε. Το δικό του είχε υπέροχα κλωναράκια από λαμπερά πράσινα βλαστάρια ενώ τα δικά μου είχαν nada, zippo, τίποτα. Αλλά οι δικές μου έχουν ρίζες που περνούν μέσα από τις τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος των γλάστρες, οπότε κάτι συμβαίνει. Υποθέτω ότι θα πυροβολήσουν όταν ζεσταθεί. Ο άγνωστος ανταγωνιστής μου μεγαλώνει το δικό του σε α πολυσήραγγα έτσι θα είναι πιο ζεστό από το να σας σέρνουν έξω από το υπόστεγο κάθε πρωί και να σας πέφτουν πίσω καθώς δύει ο ήλιος. Μπορεί να μην χρειάζονται τέτοιου είδους στολισμό, αλλά με κάνει να νιώθω καλά.
Shallot Roots!
Το ίδιο και το να δώσεις το σπούνια, ασκαλώνια και σκόρδο μια εβδομαδιαία ομίχλη με ένα ασθενές διάλυμα εκχυλίσματος φυκιών. Ένας κορυφαίος καλλιεργητής ανέφερε ότι αυτό διασφαλίζει ότι τίποτα δεν στεγνώνει πάρα πολύ, ενώ ταΐζει τα φυτά για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Και όπως λέω, νιώθω ότι είναι το σωστό. Δεν το παρακάνω ποτέ, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι δημιούργησα μια μυρωδιά παρόμοια με το λιμάνι του Padstow στο εφεδρικό δωμάτιο. Μου αρέσει (έχουμε υπέροχες οικογενειακές διακοπές εκεί κάτω), αλλά δεν πιστεύουν όλοι στην οικογένεια ότι είναι η καλύτερη μυρωδιά δωματίου. Θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και θα φυτευτούν αρκετά σύντομα (τα σπάτουλα δηλαδή).

Τις επόμενες εβδομάδες θα περιμένω να στεγνώσει λίγο το χώμα και μετά είναι η προετοιμασία για τα καρότα και τις παστινάδες. Και πάλι, πολλοί από τους κορυφαίους καλλιεργητές είναι καλά με αυτό ή ακόμα και έχουν τελειώσει, οπότε αρχίζει ένα ελαφρύ αίσθημα πανικού. Σίγουρα δεν μπορώ να μείνω πίσω; Αλλά καθώς κοιτάζω έξω μια άλλη βροχερή μέρα και ακούω μια πρόβλεψη για βροχή, χιονόνερο και χιόνι, παρηγορώ τον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να το κάνω ούτως ή άλλως! Ωστόσο, θα πρέπει να το ολοκληρώσω μέχρι την επόμενη φορά, καθώς η άνοιξη χτυπά την πόρτα και θέλω να την ανοίξω και να την καλωσορίσω. Τελικά, δεν θέλω πάρα πολλούς γλάρους να μου τσακίζουν τις μάρκες – όχι στα East Midlands πάντως .

Schreibe einen Kommentar