Η Pfizer ανακαλεί τη λήψη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση σε σχέση με το πιθανό καρκινογόνο

0
Η Pfizer ανακαλεί τη λήψη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση σε σχέση με το πιθανό καρκινογόνο

Η Pfizer ανακαλεί ορισμένα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση που μπορεί να ενέχουν κίνδυνο καρκίνου.


Διάφορα χάπια διαφορετικών χρωμάτων.  εικόνα από το freestocks.org, μέσω του unsplash.com.
Διάφορα χάπια διαφορετικών χρωμάτων. εικόνα από το freestocks.org, μέσω του unsplash.com.

Εάν σας έχει συνταγογραφηθεί ένα φάρμακο για την αρτηριακή πίεση, αυτή η τελευταία ειδοποίηση ανάκλησης είναι για εσάς. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Pfizer Inc. ανακοίνωσε μια ανάκληση για ορισμένες παρτίδες Accuretic και «δύο άλλες εκδοχές του φαρμάκου κιναπρίλη και τα δισκία υδροχλωροθειαζίδης», λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα νιτροζαμίνης. Τα αυξημένα επίπεδα νιτροζαμίνης μπορεί να ενέχουν κίνδυνο καρκίνου. Όταν σχολιάζετε τη νιτροζαμίνη, ο FDA δηλωθείς:

«Οι νιτροζαμίνες είναι κοινές στο νερό και στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαντικών και των ψημένων κρεάτων, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των λαχανικών. Όλοι εκτίθενται σε κάποιο επίπεδο νιτροζαμινών. Αυτές οι ακαθαρσίες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου εάν οι άνθρωποι εκτεθούν σε αυτές πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα για μεγάλες χρονικές περιόδους».

Το φάρμακο για την αρτηριακή πίεση συνήθως συνταγογραφείται για να βοηθήσει στη θεραπεία της υπέρτασης και στη μείωση τηςκίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, κυρίως εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφράγματος του μυοκαρδίου».

Προς το παρόν, η ανάκληση είναι εθελοντική και η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμη αναφορές ασθενών που εμφάνισαν ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τους αριθμούς παρτίδων που επηρεάζονται εδώ. Η ανακοίνωση ανάκλησης πολιτείες:

«Αν και η μακροχρόνια κατάποση της N-nitroso-quinapril μπορεί να σχετίζεται με δυνητικό αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στους ανθρώπους, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους ασθενείς που λαμβάνουν αυτό το φάρμακο».

Προς το παρόν, η Pfizer συνιστά στους ασθενείς που λαμβάνουν το φάρμακο να απευθυνθούν στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να μάθουν εάν έχουν το ανακληθέν φάρμακο. Οι ασθενείς με επιπλέον ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την ανάκληση μπορούν να καλέσουν το 888-843-0247.

Πηγές:

Η Pfizer ξεκινά μια ανάκληση φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση λόγω πιθανής καρκινογόνου ουσίας

Η ανάκληση φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση της Pfizer εισέρχεται στις ΗΠΑ καθώς δοκιμάζει την απειλή για καρκινογόνο

Schreibe einen Kommentar