Η εκπαίδευση σεξουαλικής παρενόχλησης μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της λειτουργίας της εταιρείας σας

0
Η εκπαίδευση σεξουαλικής παρενόχλησης μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της λειτουργίας της εταιρείας σας

Η ατυχής αλήθεια είναι ότι εάν ένας εργαζόμενος προβεί σε σεξουαλική παρενόχληση, ο εργοδότης μπορεί επίσης να θεωρηθεί υπεύθυνος υπό ορισμένες συνθήκες.


Η πολιτεία της Λουιζιάνα έχει συγκεκριμένους νόμους που υποχρεώνουν όλους τους κρατικούς υπαλλήλους να ολοκληρώνουν τουλάχιστον μία ώρα εκπαίδευσης για σεξουαλική παρενόχληση κάθε χρόνο. Όσοι κρατικοί υπάλληλοι έχουν μια διευθυντική θέση όπως οι επόπτες πρέπει να ολοκληρώσουν πρόσθετη εκπαίδευση, ώστε να γνωρίζουν καλά τις συνέπειες των πράξεών τους.

Αυτός ο νόμος ισχύει και ισχύει για τους κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τι γίνεται με τους μη κυβερνητικούς; Ο νόμος δεν απαιτεί συγκεκριμένα ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε εκπαίδευση σεξουαλικής παρενόχλησης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ξεφύγουν από τη σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχουν πολύ αυστηρές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ (EEOC) για εκείνους τους υπαλλήλους που προβαίνουν σε σεξουαλική παρενόχληση, είτε εργάζονται σε κυβερνητική θέση είτε σε κανονική εταιρεία. Οι διακρίσεις στο χώρο εργασίας και η σεξουαλική παρενόχληση λαμβάνονται τόσο σοβαρά, επειδή αυτές οι πράξεις αποτελούν άμεση παραβίαση του Τίτλου VII του Νόμου για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1964 καθώς και άλλων νόμων όπως ο νόμος για τους Αμερικανούς με αναπηρίες και ο νόμος για τις διακρίσεις λόγω ηλικίας για την απασχόληση1.

Η ατυχής αλήθεια είναι ότι εάν ένας εργαζόμενος προβεί σε σεξουαλική παρενόχληση, ο εργοδότης μπορεί επίσης να θεωρηθεί υπεύθυνος υπό ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, εάν κριθεί ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψουν την κατάχρηση. Μπορούν επίσης να θεωρηθούν υπεύθυνοι εάν διαπιστωθεί ότι αρνήθηκαν να βοηθήσουν το θύμα όταν επικοινωνήθηκε μαζί τους.

Οι εργοδότες πρέπει να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν τις νομικές κυρώσεις που βασίζονται στη σεξουαλική παρενόχληση

Δεδομένου ότι οι εργοδότες έχουν πολλά να χάσουν εάν η σεξουαλική παρενόχληση συμβαίνει στο ρολόι τους, όπως η φήμη τους, οι πελάτες τους και, στη συνέχεια, η επιτυχία της εταιρείας τους, πρέπει να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να αποτρέψουν την κακοποίηση από την αρχή.2.

Τρεις άνθρωποι συναντώνται κοντά σε έναν τοίχο από παράθυρα.  εικόνα από τον Charles Forerunner, μέσω Unsplash.com.
Τρεις άνθρωποι συναντώνται κοντά σε έναν τοίχο από παράθυρα. εικόνα από τον Charles Forerunner, μέσω Unsplash.com.

Οι ιδιοκτήτες εταιρειών θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι εφαρμόζουν μια πολύ ισχυρή πολιτική σεξουαλικής παρενόχλησης και ότι έχουν δημιουργήσει μια πολύ αποτελεσματική διαδικασία παραπόνων, ώστε όλοι οι υπάλληλοί τους να αισθάνονται ελεύθεροι να μιλούν για αυτό που περνάνε. Πρέπει επίσης να βεβαιωθούν ότι αν λάβουν ποτέ κάποιο παράπονο θα ανταποκριθούν αμέσως και θα το διερευνήσουν διεξοδικά, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και να μην κλιμακωθούν άσκοπα τα πράγματα.

Αν και η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες, η διασφάλιση ότι οι προϊστάμενοι έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό το θέμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο για τους προϊστάμενους να εκμεταλλεύονται αυτούς που εργάζονται κάτω από αυτούς.

Οποιοσδήποτε υφίσταται παρενόχληση στο χώρο εργασίας ή έχει πιθανή αξίωση σεξουαλικής παρενόχλησης, θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν δικηγόρο σεξουαλικής παρενόχλησης το συντομότερο δυνατό. Ένας δικηγόρος θα τους παρέχει τη νομική βοήθεια που χρειάζονται για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των γύρω τους3.

Πηγές:

1.https://sexual-harassment-lawyers.usattorneys.com/

2.https://sexual-harassment-lawyers.usattorneys.com/louisiana/

3.https://sexual-harassment-lawyers.usattorneys.com/louisiana/new-orleans/

Schreibe einen Kommentar