Διατήρηση πλακιδίων δαπέδου γκαράζ: Δημιουργικές ιδέες για την αφαίρεση και την πρόληψη λεκέδων

0
Διατήρηση πλακιδίων δαπέδου γκαράζ: Δημιουργικές ιδέες για την αφαίρεση και την πρόληψη λεκέδων
Πλακάκια δαπέδου γκαράζ

Τα πλακάκια δαπέδου γκαράζ βοηθούν στην αποφυγή λεκέδων στο τσιμεντένιο δάπεδό σας, αλλά τι συμβαίνει όταν λερωθούν και τα μαλακά πλακάκια σας; Κυρίες και κύριοι, ξεκινήστε τους κινητήρες σας και ανακαλύψτε πώς να καθαρίζετε και ενδεχομένως να αποτρέψετε την εμφάνιση λεκέδων στο πάτωμα του γκαράζ σας στο μέλλον.

Λεκέδες, είναι στην πραγματικότητα οι χειρότεροι, σωστά; Ανεξάρτητα από την επιφάνεια, οι λεκέδες προκαλούν αυτόματο κύλιση ματιών. Αλλά από όλα τα μέρη που πρέπει να ανησυχείτε για τους λεκέδες, σκεφτήκατε ποτέ ότι θα ήταν στο υπέροχο δάπεδο του γκαράζ σας;

Τα μαλακά πλακάκια γκαράζ ή τα ρολά μπορούν να λερωθούν από βρωμιά και πίσσα, μεταξύ άλλων. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε για να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους; Ας το συζητήσουμε και ας εξερευνήσουμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να λερωθεί το δάπεδο του γκαράζ, τις επιλογές για τον καθαρισμό τους και τη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων για την αποφυγή ανεπιθύμητων λεκέδων.

Τι κάνει το δάπεδο γκαράζ ξεχωριστό

Πριν προχωρήσουμε σε όλο το θέμα των λεκέδων, μπορεί να σκέφτεστε, „Αν το δάπεδο γκαράζ μπορεί επίσης να λερώσει, ποιο είναι το νόημα να το έχετε;“

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

Διασκεδαστικό γεγονός της ημέρας: χωρίς το κατάλληλο στεγανωτικό, δάπεδα από σκυρόδεμα απορροφούν λεκέδες. Ενώ τα πλακάκια ή τα ρολά εμποδίζουν τους λεκέδες να φτάνουν στο υποδάπεδο και παίρνουν ένα για την ομάδα. Με τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες ή να αντικαταστήσετε πλακάκια, αλλά με το σκυρόδεμα αυτό δεν συμβαίνει.

Λεκέδες 6,5 χιλιοστών λεία εύκαμπτα πλακάκια-δάπεδα γκαράζ

Τυπικά, Τα σκληρά πλαστικά πλακάκια γκαράζ είναι ανθεκτικά στους λεκέδες, ενώ το μαλακό δάπεδο γκαράζ είναι πιο επιρρεπές σε λεκέδες. Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσετε όχι μόνο τους λεκέδες με τους οποίους εργάζεστε, αλλά και το υλικό που αποτελείται από το πάτωμα του γκαράζ σας, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε οποιονδήποτε λεκέ που μπορεί να σας συμβεί μαλακό πάτωμα γκαράζ.

Το μαλακό δάπεδο γκαράζ είναι κατασκευασμένο από πολυβινυλοχλωρίδιο ή PVC για συντομία και διατίθεται σε πλακάκια και ρολά για την εξυπηρέτησή σας. Αυτά δεν είναι τα καθημερινά σας καλύμματα δαπέδου γκαράζ. έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων για να κάνουν το γκαράζ σας από μέτριο σε εντυπωσιακό.

Τύποι λεκέδων δαπέδου γκαράζ

Αλλά περιμένετε, τι είναι αυτό στο όμορφο, εντυπωσιακό πάτωμα του γκαράζ σας; Οι λεκέδες στα πατώματα του γκαράζ είναι λίγο διαφορετικοί από τους λεκέδες που μπορεί να βρείτε στο πουκάμισο ή το χαλί σας. Το γκαράζ είναι ουσιαστικά η καθημερινή είσοδος ή το φουαγιέ δική σας και των αυτοκινήτων σας, έτσι συλλαμβάνει όλες τις εξωτερικές ουσίες που μεταφέρετε στα παπούτσια και τα ελαστικά σας.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες που βρίσκονται στα δάπεδα του γκαράζ είναι βρωμιά, λάδια, πίσσα και σημάδια ελαστικών.

Λεκέδες όπως ακαθαρσίες, πίσσα ή λίπος μπορούν να σκουπιστούν με ένα ηλεκτρικό πλυντήριο, διαλύτες και απολιπαντικά. αλλά τα σημάδια ή οι λεκέδες των ελαστικών είναι μια χημική αντίδραση, και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από μαλακά πλακάκια γκαράζ ή ρολά.

Diamond Flex Πλακάκια-Λεκές δαπέδου γκαράζ

Σημάδια και λεκέδες ελαστικών

Τα οχήματα σήμερα δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά χωρίς τα λάστιχά τους, και μερικές φορές αυτά τα ελαστικά μπορεί να είναι δύσκολο να τα καθαρίσετε μετά. Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολα; Επιτρέψτε μου να εξηγήσω.

Το γεγονός είναι ότι τα σημάδια των ελαστικών συνήθως αφήνονται πίσω από το πιο μαλακό ελαστικό υψηλής απόδοσης. Ωστόσο, το μέσο ελαστικό σας μπορεί επίσης να αφήσει σημάδια στα ελαστικά, καθώς όλα εξαρτώνται από τις ενώσεις και τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ελαστικού.

Τα μαύρα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα ελαστικά προέρχονται από μια διαδικασία που ονομάζεται «μετανάστευση πλαστικοποιητή». Οι πλαστικοποιητές είναι ένας συνδυασμός πολυμερών ενώσεων και άλλων χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στο καουτσούκ για να το κάνουν πιο εύκαμπτο και να βελτιώσουν την πρόσφυση. Ως εκ τούτου, καθώς τα ελαστικά διασχίζουν τις επιφάνειες, θερμαίνονται και οι πλαστικοποιητές μαλακώνουν, γεγονός που προκαλεί μια χημική αντίδραση που μπορεί να διαρρεύσει από το ελαστικό.

Επειδή πρόκειται για χημική αντίδραση, Τα σημάδια των ελαστικών δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το μαλακό δάπεδο γκαράζ. Αλλά μην χάνετε την ελπίδα! Ακριβώς επειδή τα καθαριστικά δεν αφαιρούν τα σημάδια των ελαστικών, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον λεκέ με δημιουργικά και στρατηγικά μέτρα.

Λεκέδες βρωμιάς, λαδιού και πίσσας

Σε ένα γκαράζ, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς εμφανίζονται λεκέδες βρωμιάς, πίσσας και λαδιού. Η βρωμιά μπορεί να μπει στα παπούτσια ή το όχημά σας. πίσσα από το δρόμο? και λάδι από διαρροή ή ενώ κάνετε εργασίες κάτω από το καπό του οχήματός σας. Όσο και να προσπαθήσετε, είναι βέβαιο ότι θα εμφανίζονται κάθε τόσο.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού που μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε εύκολα τους λεκέδες που προέρχονται από βρωμιά ή λίπη.

Μέθοδοι καθαρισμού και πρόληψης λεκέδων δαπέδου γκαράζ

Είτε πρόκειται για αντικατάσταση είτε για καθαρισμό πλακιδίων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε όλες τις επιλογές για την επίλυση τυχόν λερωμένων προβλημάτων δαπέδου γκαράζ. Εδώ είναι μερικές μέθοδοι που μπορείτε να εξετάσετε.

Nitro Rolls-Λεκές δαπέδου γκαράζ

Καθαριστικό δαπέδου γκαράζ

Συνιστάται για: βρωμιά, λίπη και πίσσα

Προϊόντα όπως Σούπερ καθαρό, Spray Nineκαι Purple Power είναι ιδανικά για την αφαίρεση αυτών των ενοχλητικών λεκέδων βρωμιάς και λίπους στο πλακάκι ή το ρολό του γκαράζ σας. Σε αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα, θα εξετάσουμε τη διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων χρησιμοποιώντας το Purple Power. Ωστόσο, η διαδικασία είναι ουσιαστικά η ίδια για καθένα από αυτά τα προϊόντα απολίπανσης.

Το Purple Power είναι ένα καθαριστικό/απολιπαντικό πολλαπλών χρήσεων, βιομηχανικής αντοχής που αφαιρεί γρήγορα τους λεκέδες σε διάφορες επιφάνειες. Αυτή η φόρμουλα δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ του λεκέ και της επιφάνειας που καθαρίζεται για γρήγορη και εύκολη αφαίρεση.

Όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν να φοράτε λαστιχένια γάντια και να προστατεύετε τα μάτια σας από την άμεση επαφή. χρησιμοποιήστε με επαρκή εξαερισμό και μην το χρησιμοποιείτε σε εξωτερικές επιφάνειες αυτοκινήτου, γυαλί, βαμμένες επιφάνειες ή ζάντες τροχών. Προτείνεται επίσης να δοκιμάσετε μια περιοχή που δεν φαίνεται για να προσδιορίσετε την αποδοχή της επιφάνειας και τη σταθερότητα του χρώματος για να αποφύγετε ζημιές.

Η χρήση του Purple Power στο πλακάκι ή το ρολό του γκαράζ σας είναι μια απλή διαδικασία. Χρειάζεται μια μαλακή βούρτσα ή πανί, γάντια, το διαλύτη και φυσικά ο λεκές, τότε είστε έτοιμοι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι Purple Power ή να αραιώσετε το διαλύτη με νερό και ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Εντοπίστε τον λεκέ και καλύψτε την επιφάνεια με Purple Power, αφήνοντας χρόνο να διαλυθεί η βρωμιά και το λίπος. Σημείωση: Μην αφήνετε το καθαριστικό να στεγνώσει στην επιφάνεια που καθαρίζετε.
  2. Εάν ο λεκές είναι επίμονος ή κολλημένος στην επιφάνεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να ανακινήσετε για λίγο τον λεκέ
  3. Ξεπλύνετε με νερό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον διαλύτη σε εμπορική ισχύ ή να τον αραιώσετε με νερό, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αντικατάσταση πλακιδίων δαπέδου γκαράζ

Συνιστάται για: γράσο, πίσσα και σημάδια ελαστικών

Η ομορφιά των πλακιδίων γκαράζ είναι η προσβασιμότητα που έχετε στην αντικατάστασή τους. Τα πλακάκια γκαράζ μας διαθέτουν απλή εγκατάσταση που σας επιτρέπει να πιάσετε το πλακίδιο και στη συνέχεια να το επανατοποθετήσετε εύκολα. Επομένως, εάν έχετε ένα πλακάκι με τον πιο επίμονο λεκέ, μπορείτε να απεγκαταστήσετε αυτό το πλακίδιο και να βάλετε ένα καθαρό στη θέση του.

Coin Flex Πλακάκια-Λεκές δαπέδου γκαράζ

Χρώμα δαπέδου γκαράζ

Συνιστάται για: σημάδια πίσσας και ελαστικών

Τα πλακάκια και τα ρολά γκαράζ είναι ένα υπέροχο προστατευτικό για το υποδάπεδό σας. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να λάβετε υπόψη το χρώμα του δαπέδου, καθώς τα ανοιχτότερα χρώματα δείχνουν τα πάντα.

Η επιλογή ενός σκούρου πλακιδίου ή ρολού μπορεί να βοηθήσει στην απόκρυψη αυτών των επίμονων λεκέδων, οπότε ενώ το βασικό σκούπισμα θα ήταν ιδανικό, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε όλα αυτά τα καθαριστικά για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Εάν επιλέξετε ένα ανοιχτόχρωμο δάπεδο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η βρωμιά ή το λίπος μπορούν να αφαιρεθούν με κατάλληλο καθαριστικό, αλλά οι επίμονοι λεκέδες όπως τα σημάδια των ελαστικών θα παραμείνουν ορατοί, καθώς δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολιπαντικά ως προσπάθεια να ξεθωριάσουν τα σημάδια, αλλά αυτή δεν είναι μια εγγυημένη μέθοδος.

Διάταξη πλακιδίων γκαράζ

Συνιστάται για: βρωμιά, γράσο, πίσσα και σημάδια ελαστικών

Σε συνδυασμό με το χρώμα του δαπέδου του γκαράζ σας, η διάταξη στην οποία επιλέγετε να τοποθετήσετε τα πλακάκια ή τα ρολά του γκαράζ σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρύψετε αυτούς τους ανεπιθύμητους λεκέδες. Η χρήση ενός σκουρόχρωμου ρολού γκαράζ μπορεί να καλύψει αυτούς τους λεκέδες. αλλά αν θέλετε περισσότερη ποικιλία στο δάπεδο του γκαράζ σας, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε στρατηγικά πλακάκια για να δουλέψετε με εκείνα τα σημεία που βλέπουν τους περισσότερους λεκέδες.

Δημιουργώντας γραμμές στάθμευσης ή καλύπτοντας ένα τμήμα του γκαράζ σας με σκούρα πλακάκια ή ρολά για να ευθυγραμμιστεί με το σημείο που σταματά το όχημά σας σε καθημερινή βάση, μπορείτε να κρατήσετε αυτούς τους λεκέδες μακριά από το οπτικό σας πεδίο και μακριά από το δάπεδό σας.

συμπέρασμα

Οι λεκέδες συμβαίνουν, όπως συμβαίνει και με τη ζωή. Και ενώ η προσπάθεια να πατήσετε ελαφρά το ανθεκτικό δάπεδο του γκαράζ σας ακούγεται σαν μια διασκεδαστική πρόκληση, τώρα γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές για την αφαίρεση και την αποφυγή λεκέδων. Μεταξύ ισχυρών καθαριστικών, αντικαταστάσιμων πλακιδίων και καλής μοντέρνας φαντασίας, οι δυνατότητες για τα δάπεδα του γκαράζ σας είναι ατελείωτες.

Αντιμετωπίστε τις λεκέδες δαπέδου γκαράζ με σιγουριά και ανακαλύψτε το τέλειο δάπεδο γκαράζ για εσάς!

ΔΑΠΕΔΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Χρωματισμένο γκαράζ Pinterest Εικόνα

Σχετικά με το Sydney Shields

Σίδνεϊ Σιλντς

Η Sydney Shields είναι λάτρης της οικιακής βελτίωσης με πάθος για το γράψιμο. Όντας μεγάλη οπαδός της επανάστασης DIY, η εμπειρία της στη χειροτεχνία, το blogging και το μάρκετινγκ την οδήγησε να ενταχθεί στην Flooring Inc. Προσεγγίζει με προσωπικότητα τις αναρτήσεις του ιστολογίου της και υπερηφανεύεται για την ικανότητά της να βουτήξει βαθιά στην έρευνα για μια νέα κατανόηση δάπεδο και…

Schreibe einen Kommentar