Δίνοντας στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο στο Instagram και στο Facebook

0
Δίνοντας στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο στο Instagram και στο Facebook

Το να επιτρέπεται στους χρήστες να αποφασίζουν μόνοι τους εάν οι άλλοι μπορούν να δουν τον αριθμό των „μου αρέσει“ και „δεν μου αρέσει“ στις αναρτήσεις τους στο Instagram και στο Facebook ή όχι είναι μια νέα ατομική προσέγγιση στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων.


Η νέα πολιτική που εισήγαγε το Facebook επιτρέπει στην επιλογή των χρηστών είτε να βλέπουν τον αριθμό των likes σε αναρτήσεις και να τις κάνουν ορατές για άλλους χρήστες είτε να απορρίπτουν τέτοιες επιλογές. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο στο Instagram και στο Facebook και να αφήσουν κατά μέρος το συνεχές άγχος και την απογοήτευση εάν η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Όπως κάθε άλλη λύση που έχει συζητηθεί από χρήστες και ειδικούς από το 2019 και δοκιμάστηκε από την εταιρεία, αυτό το πρόσθετο μέτρο ελέγχου έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ας συζητήσουμε μερικά από αυτά και ας εξετάσουμε αν αυτή η επιλογή είναι συμφέρουσα για την παρουσία σας στα social media ως έμπορος ή δικηγόρος.

Γιατί αυτή η λύση φαίνεται ωφέλιμη

Η ανακοίνωση που έκανε το Facebook ότι επιτρέπει στους χρήστες του να επιλέξουν εάν η ορατότητα του αριθμού των likes κάτω από τις αναρτήσεις είναι σημαντική και επωφελής ή όχι έχει προκαλέσει καυτές συζητήσεις. Ωστόσο, η απόφαση ωριμάζει εδώ και καιρό. Οι περισσότερες απόψεις που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση υποστηρίζουν μια τέτοια απόφαση. Το εξηγούν με τον εξής τρόπο.

  1. Προσωπική Ευημερία

Η εταιρεία ανέφερε ότι ο αριθμός των likes που μπορεί να δει ο καθένας επηρεάζει ουσιαστικά τις καθημερινές ρουτίνες και την ψυχική υγεία των χρηστών του Facebook και του Instagram. Ένας μικρός αριθμός likes μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και ακόμη και σοβαρή κατάθλιψη. Αποφύγετε αυτό και αφήστε τους ανθρώπους να ελέγχουν περισσότερο τις ρουτίνες τους και η ευημερία μέσω των λογαριασμών τους είναι ο κύριος στόχος αυτής της λύσης.

  1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής

Όταν τα άλλα άτομα μπορούν να δουν πόσες επισημάνσεις „μου αρέσει“ και „δεν μου αρέσει“ η ανάρτησή σας, θα παραβιάσει το απόρρητό σας. Κανείς δεν θέλει να φαίνεται αποτυχημένος στα μάτια των άλλων. Αυτό είναι ένα άλλο ευεργετικό αποτέλεσμα της λύσης της εταιρείας.

Επιπλέον, όταν ένας χρήστης έχει την ευκαιρία να επιλέξει ποιος μπορεί να σχολιάσει την ανάρτησή του και να του αρέσει, αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανές ανεπιθύμητες επικοινωνίες, την κατάχρηση και τις επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις και να φέρει ηρεμία. Η ίδια η κατανόηση ότι μπορείτε να ελέγξετε την ορατότητα και την αλληλεπίδραση με άλλους στο Instagram και στο facebook θα σας κάνει να νιώσετε πιο ασφαλείς και προστατευμένοι.

  1. Κοινωνική Σημασία

    Smartphone με
    Smartphone με „Social“ στην οθόνη & διάφορα εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάθεται στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. εικόνα από τον Geralt, μέσω Unsplash.com.

Υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό σημείο που σχετίζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν μπορείτε να δείτε πολλά likes κάτω από τις αναρτήσεις σχετικά με το έγκλημα, την κατάχρηση, τη διαφθορά, την απάτη και τη φτώχεια, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική και κοινωνική πόλωση και να δημιουργήσει περαιτέρω ακραίο περιεχόμενο.

  1. Αποτελεσματικότητα χρήσης λογαριασμού

Εάν είστε ενεργός χρήστης του Facebook ή του Instagram, θέλετε να εστιάσετε στο περιεχόμενο των αναρτήσεών σας, στην ποιότητα των ηχείων και των βίντεο, αλλά όχι στον αριθμό των likes που μπορείτε να λάβετε. Αυτό κάνει τη χρήση του λογαριασμού σας πιο δημιουργική και παραγωγική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για νέες τεχνολογίες μάρκετινγκ που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, τεχνητή νοημοσύνη και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως π.χ. Κάτοχος ICOκαι πολλοί άλλοι.

  1. Θετική Εμπειρία

Όταν δεν μπορείτε να αποκλείσετε τα likes άλλων ατόμων κάτω από την ανάρτησή σας, μπορεί να μην αισθάνεστε σίγουροι για αυτό που κάνετε. Το να χτίσετε την αυτογνωσία και να λάβετε μια πιο θετική εμπειρία χρήσης του Instagram ή του Facebook είναι ένα ουσιαστικό όφελος.

Λίγα λόγια για τα μειονεκτήματα της λύσης

Ωστόσο, διαφορετικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στο Instagram και στο Facebook με διαφορετικό τρόπο. Οι ανάγκες τους μπορεί επίσης να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Γι‘ αυτό υπάρχουν φωνές που αντιτίθενται σε αυτήν την πολιτική. Ισχυρίζονται ότι η αλλαγή στις πολιτικές του Facebook οδηγεί σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιοι χρήστες πιστεύουν ότι η δυνατότητα προβολής του αριθμού των „μου αρέσει“ και „δεν μου αρέσει“ στους λογαριασμούς τρίτων παρέχει περισσότερες δυνατότητες για τη σωστή επιλογή του διαδικτυακού περιεχομένου.

Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι αυτή η λύση είναι ενοχλητική για πολλούς ανθρώπους επειδή μπορεί να στερηθούν μια συγκεκριμένη ανταμοιβή. Τεράστιοι αριθμοί likes χρησιμεύουν ως αυτή η ανταμοιβή, έτσι οι άνθρωποι δεν θα λάβουν το επιθυμητό μέγεθος ντοπαμίνης που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα ευτυχίας και ικανοποίησης.

Κάποιοι άλλοι απλώς αναφέρουν ότι, αντί να επιβάλλουν κάποιους περιορισμούς, οι αρχές του facebook θα πρέπει να σκεφτούν να κάνουν διαρθρωτικές αλλαγές και να εισαγάγουν νέες επιλογές στους χρήστες.

Επιπλέον, οι ειδικοί μιλούν για ένα ακόμη μειονέκτημα εδώ. Τα „μου αρέσει“ είναι μια πολύτιμη πηγή κοινωνικά σημαντικών πληροφοριών για δημιουργούς και παράγοντες επιρροής που χρησιμοποιούν τακτικά τις πλατφόρμες για τη δραστηριότητά τους. Εάν δεν βλέπουν ποια θέματα τραβούν περισσότερη προσοχή, έγκριση ή απόρριψη, θα είναι μάλλον δύσκολο για αυτούς να συνεχίσουν να στέλνουν το μήνυμά τους στο κοινό.

Οι Επαναστατικές Ιδέες

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων περιορισμών ελέγχου, η εταιρεία εισήγαγε ένα εντελώς νέο χαρακτηριστικό. Αυτή η επαναστατική λύση επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται οι ίδιοι τα «μου αρέσει».

Όταν βρίσκεστε στο Instagram, θα μπορείτε να εισαγάγετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να απενεργοποιήσετε το «αριθμό likes» στις αναρτήσεις σας από άλλα άτομα. Πρέπει να μεταβείτε στις „Ρυθμίσεις“ και να επιλέξετε „Αναρτήσεις“. Εκεί θα δείτε μια εναλλαγή. Όταν το ενεργοποιήσετε, θα κρύψει τον αριθμό των „μου αρέσει“ κάτω από τις αναρτήσεις που έχουν τοποθετηθεί από άλλα άτομα που μπορούν να προβληθούν στη ροή σας. Ωστόσο, όλα αυτά τα likes παραμένουν ορατά αν επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη ρύθμιση.

Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε αν θα θέλατε οι άλλοι χρήστες να βλέπουν τον αριθμό των like στην ανάρτησή σας ή όχι στο Facebook. Ωστόσο, θα μπορείτε ακόμα να βλέπετε πόσα likes έχετε κάτω από τις αναρτήσεις σας.

Στο Instagram, θα βλέπετε ταυτόχρονα άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με τις προβολές ιστορίας, τα σχόλια σε αναρτήσεις και τον αριθμό των ακολούθων. Οπως και Adam Mosseriπιστεύει ο επικεφαλής του Instagram, αφήνοντας τους χρήστες να αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν ή όχι τα ορατά likes μπορεί να συμφιλιώσει αυτούς που προτιμούν να φαίνονται τα πλήθη των like και εκείνους που αντιτίθενται σε αυτό.

Τελικές σκέψεις

Στην πραγματικότητα, το να επιτρέπεται στους χρήστες να αποφασίζουν μόνοι τους εάν οι άλλοι μπορούν να δουν τον αριθμό των „μου αρέσει“ και „δεν μου αρέσει“ στις αναρτήσεις τους στο Instagram και στο Facebook ή όχι είναι μια νέα ατομική προσέγγιση στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων. Αυτό θα δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στους λογαριασμούς τους και πιο ευχάριστες εμπειρίες από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, ο Mosseri δεν είναι σίγουρος ότι η παροχή αυτής της επιλογής θα παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ψυχικής υγείας κάποιου.

Παρά την αυξανόμενη προσωπική ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής, τέτοια μεμονωμένα εργαλεία και χαρακτηριστικά δεν μπορούν να επηρεάσουν πολύ τα συνολικά επίπεδα άγχους και άγχους των χρηστών. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρουν και να αλλάξουν οι ίδιοι την επιλογή, και αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Η εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει να αναζητά πιο θεμελιώδεις αλλαγές στο facebook και το Instagram, να κάνει σημαντικές προσαρμογές σε ορισμένες λειτουργίες και αυτό θα είναι ακόμη πιο ωφέλιμο για διαφορετικούς ανθρώπους, ειδικά για δικηγόρους ή επαγγελματίες του μάρκετινγκ, παρά απλώς την ευκαιρία να δουν ή να μην δουν το αριθμός των likes κάτω από τις αναρτήσεις. Εάν η εταιρεία μπορεί να παρέχει περισσότερες επιλογές στους ανθρώπους για να διαλέξουν, η χρήση των κοινωνικών δικτύων θα γίνει ασφαλέστερη και πιο βολική.

Schreibe einen Kommentar