Γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν πραγματικά τις δουλειές τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παραίτησης

1
Γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν πραγματικά τις δουλειές τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παραίτησης

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι υψηλά αμειβόμενοι μηχανικοί αφήνουν τους γίγαντες σταθερής τεχνολογίας να εργαστούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις είναι να διασφαλίσουν ότι οι συνεισφορές τους αναγνωρίζονται.


Οι ηγέτες των επιχειρήσεων αγωνίζονται να συμφιλιωθούν με τη μαζική έξοδο των υπαλλήλων τους σε αυτό που αποκαλείται Η Μεγάλη Παραίτηση. Αυτό έχει οδηγήσει σε κρίση προσωπικού και ταυτόχρονα κρίση διατήρησης ταλέντων. Οι ερευνητές έχουν εμβαθύνει σε αυτό το περιστατικό και έχουν καταλήξει σε διαφορετικούς αιτιολογικούς παράγοντες. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν κακή διαχείριση, κακή ευημερία και ελλείμματα απόδοσης. Λοιπόν, τι οδηγεί τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους σε τόσο μεγάλο βαθμό; Είναι ότι θέλουν απλώς καλύτερους μισθούς ή ότι οι δουλειές τους δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες που έχουν; Τώρα, ακολουθεί μια εις βάθος έρευνα για αυτό το θέμα που δείχνει τους ακόλουθους λόγους που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν πραγματικά τις δουλειές τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παραίτησης:

Η τοξική εταιρική κουλτούρα είναι μακράν ο ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης προσαρμοσμένης από τη βιομηχανία τριβής

Σύμφωνα με την έρευνά μας, τοξική εταιρική κουλτούρα είναι ο κύριος αιτιολογικός παράγοντας της Μεγάλης Παραίτησης. Ίσως ακόμη περισσότερο από τους χαμηλούς μισθούς. Και ένα μέρος αυτής της τοξικότητας είναι εμφανές στην αποτυχία προώθησης της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ένταξης. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι δεν τους σέβονται κάθε μέρα όταν πηγαίνουν στη δουλειά. Νιώθουν επίσης ότι όλα αυτά είναι ανήθικη συμπεριφορά.

Υψηλά Επίπεδα Καινοτομίας

Υπήρξαν πολύ υψηλά επίπεδα καινοτομίας στον κλάδο, και αυτό παρακίνησε το προσωπικό να παραιτηθεί και να ξεκινήσει τις δικές του επιχειρήσεις. Αν κοιτάξετε τις κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις, οι ηγέτες και οι ιδρυτές τους κάποτε εργάζονταν αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψαν για να ξεκινήσουν τα δικά τους εγχειρήματα. Αν και αυτό είναι θετικό, οδηγεί σε τεράστια απώλεια εργατικού δυναμικού για εταιρείες και επιχειρήσεις.

Και καθώς η καινοτομία συνεχίζεται, αναμένουμε ότι αυτή η μαζική έξοδος θα αυξηθεί μόνο με τον καιρό. Η δημιουργικότητα και η έρευνα είναι οι μεγαλύτεροι συνεισφέροντες στις καινοτομίες.

Η παράλειψη δράσης οδηγεί σε δυσαρέσκεια των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψει μια εταιρεία όταν αισθάνονται ότι δεν ανταποκρίνεστε ή απλά δεν σας ενδιαφέρει. Όλοι θέλουν ένα αυτί που τους ακούει, και το να μην το ακούει σημαίνει ότι μπορεί να μην νοιάζεστε αρκετά για να κατανοήσετε την κατάστασή τους. Αυτό έχει να κάνει με το να αισθάνεστε ότι σας προσέχουν και σας φροντίζουν στο χώρο εργασίας παρά για τη λήψη υψηλότερων μισθών. Βασικά, το πώς συμπεριφέρεσαι σε κάποιον έχει μεγαλύτερη σημασία από το πόσα του πληρώνεις. Γιατί, αν δεν αισθάνονται ότι ανήκουν εκεί, τότε θα είναι λιγότερο παραγωγικοί. Ως εκ τούτου, θα θέλουν να φύγουν και να πάνε εκεί που νιώθουν ότι τους εκτιμούν και θα είναι πιο παραγωγικοί.

Αποτυχία αναγνώρισης απόδοσης

Υπάρχουν εργαζόμενοι που συμβάλλουν σημαντικά στην εταιρεία. Θυσιάζουν πολλά μόνο και μόνο για να δουν τα πάντα να κυλούν ομαλά. Ωστόσο, δεν λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Όλα αυτά λόγω της τοξικής κουλτούρας που υπάρχει στην εταιρική βιομηχανία. Οι περισσότεροι εργοδότες πιστεύουν ότι δικαιούνται να λάβουν αυτήν την εξαιρετική απόδοση από εσάς ούτως ή άλλως. Έτσι, δεν βλέπουν καμία ανάγκη για αυτό.

Εργαζόμενοι που αναφέρουν σε πιο χαλαρούς χώρους εργασίας, το άγχος αυξάνεται
Φωτογραφία του Andrea Piacquadio από την Pexels

Αυτό είναι όπου οι περισσότεροι εργοδότες κάνουν λάθος. Διότι όταν το προσωπικό αρχίζει να αισθάνεται ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο από υστερεί όσον αφορά την απόδοση και την αναγνώριση, τότε αισθάνεται την επιθυμία να εγκαταλείψει την εταιρεία. Νιώθουν ότι δεν υπάρχει καμία μορφή προσθήκης αξίας στη ζωή ή την καριέρα τους. Και αυτό είναι τόσο αποθαρρυντικό.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι υψηλά αμειβόμενοι μηχανικοί αφήνουν τους γίγαντες σταθερής τεχνολογίας να εργαστούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις είναι να διασφαλίσουν ότι οι συνεισφορές τους αναγνωρίζονται. Μεγάλος μηχανικοί σχεδιασμού προϊόντων προσπαθούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές εμπειρίες για τους χρήστες τους, αλλά όταν τα προϊόντα τους απλώς υιοθετούνται από τους χρήστες και δεν λαμβάνουν προσωπική αναγνώριση, οι ταλαντούχοι προγραμματιστές μπορούν να αποτραπούν από τη δουλειά τους.

Εργασιακή ανασφάλεια και αναδιοργάνωση

Όταν δεν απολαμβάνετε την ασφάλεια της θητείας, νιώθετε ότι η ζωή σας μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Και αυτός ήταν ένας νόμιμος λόγος για τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να αναζητήσουν άλλους τρόπους που διασφαλίζουν την ασφάλεια της εργασίας. Το να είσαι επιχειρηματίας φαίνεται να ταιριάζει καλά σε αυτήν την απαίτηση, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι με το να είναι αφεντικό του εαυτού τους, μπορούν να αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο στο μέλλον τους.

Πολλοί έχουν χάσει την πίστη τους στα μελλοντικά οράματα των εταιρειών τους, οδηγώντας έτσι στη μαζική έξοδο.

Πλάγιες κινήσεις εργασίας

Εδώ το προσωπικό μετακινείται από τη μια θέση εργασίας στην άλλη χωρίς νέα προνόμια για τη νέα θέση που καταλαμβάνει. Σε πολλούς υπαλλήλους δεν αρέσει η ιδέα της προαγωγής, ενώ ταυτόχρονα δεν λαμβάνουν πολλές αλλαγές στους μισθούς τους. Αυτό είναι που τους ώθησε να προχωρήσουν σε άλλα μονοπάτια σταδιοδρομίας όπου αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν αξία για τις υπηρεσίες τους.

Τελικές σκέψεις

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η μαζική έξοδος μόλις ξεκίνησε. Είμαστε σε αυτό για να δούμε περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους εκτός και αν αλλάξει η τοξική εταιρική κουλτούρα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να καθίσουμε αναπαυτικά και να περιμένουμε να δούμε τι θα ξεδιπλωθεί μπροστά μας.

Schreibe einen Kommentar