Βήματα για την εγκατάσταση ταπετσαρίας » Στυλ κατοικίας

Βήματα για την εγκατάσταση ταπετσαρίας » Στυλ κατοικίας

Dezember 27, 2021 0 Von admin

Η εγκατάσταση ταπετσαρίας δεν είναι περίπλοκη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να τα κρεμάσετε διαφορετικά διακινδυνεύετε να κάνετε ξανά την εργασία. Επίσης, η ακατάλληλη τοποθέτηση ταπετσαριών θα τις κάνει μη ελκυστικές. Επομένως, είναι πάντα απαραίτητο να έχετε τη βοήθεια ειδικών για τις εργασίες. Ωστόσο, θα σας βοηθήσουμε να μάθετε για την εγκατάσταση ταπετσαρίας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα και να τις κρεμάσετε σαν επαγγελματίας.

Τι θα χρειαστείτε

Πριν αγοράσετε μια ταπετσαρία διαδρόμου, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε τις μετρήσεις του σημείου που θέλετε να τις τοποθετήσετε. Θα εξασφαλίσει ότι δεν θα ξεμείνετε από χαρτί ενώ δεν θα αγοράζετε λιγότερα από όσα χρειάζεστε για να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή. Αφού αγοράσετε τα είδη εσωτερικής διακόσμησης, πρέπει να αγοράσετε τα απαραίτητα εργαλεία για χρήση. Τα είδη περιλαμβάνουν αυτοκόλλητη πάστα αν η ταπετσαρία δεν έχει δική της και αστάρι.

Τα βήματα

Η διαδικασία είναι η ίδια, αν τρισδιάστατη ταπετσαρία ή απλό σχέδιο. Παρακάτω είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Προετοιμάστε τον τοίχο

Η τοποθέτηση της ταπετσαρίας πρέπει να είναι άψογη και είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τυχόν κρεμαστά ή εξαρτήματα στον τοίχο. Επιπλέον, θα χρειαστεί να διορθώσετε τυχόν βαθουλώματα ή τρύπες στον τοίχο για ομαλή εμφάνιση μόλις ολοκληρωθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο για να τρίψετε τον τοίχο και να τον κάνετε λείο.

Ένα αστάρι τοίχου βοηθά στην τοποθέτηση και την αφαίρεση της ταπετσαρίας. Εφαρμόστε το προϊόν σε όλο το τμήμα που θέλετε να φτιάξετε την ταπετσαρία.

Ταπετσαρία 1

Εφαρμόστε την κόλλα

Ξετυλίξτε την ταπετσαρία σε μια επίπεδη επιφάνεια για να εφαρμόσετε την κόλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο ή ρολό για να κατανείμετε ομοιόμορφα την πάστα και να βεβαιωθείτε ότι κάνετε μια τακτοποιημένη δουλειά. Θα παραλείψετε το βήμα εάν η ταπετσαρία που αγοράσατε έχει κόλλα ts.

Χαρτογραφήστε το Διάστημα

Θα ήταν καλύτερο να λάβετε υπόψη τη διάταξη του δωματίου κατά την τοποθέτηση της ταπετσαρίας. Η χαρτογράφηση του δωματίου θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για το πού θα χωρέσουν τα ρολά. Ξεκινήστε από μια γωνία και χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να σημειώσετε τις άκρες της ταπετσαρίας. Ένα μόνο κομμάτι που τρέχει από πάνω προς τα κάτω του τοίχου μπορεί να σας βοηθήσει να χαρτογραφήσετε ολόκληρη την επιφάνεια.

Κρεμάστε την ταπετσαρία

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από την είσοδο προχωρώντας προς το τέλος. Ωστόσο, το σημείο που ξεκινάτε πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή για να αποφύγετε την κλίση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τετραγωνικό μέτρο για να δημιουργήσετε μια ευθεία γραμμή εάν χρειάζεται. Κρεμάστε την πρώτη ραφή και θα λειτουργήσει ως βάση για τις επόμενες. Εφόσον έχετε σημειώσει την πιθανή περιοχή όπου θα βρίσκεται η ταπετσαρία, θα είναι εύκολο να τοποθετήσετε τις ακόλουθες ραφές.

Θα χρειαστείτε ένα μάκτρο ή ένα κομμάτι ύφασμα για να λειάνετε την ταπετσαρία. Βεβαιωθείτε ότι τα μοτίβα ενσωματώνονται καλά για να δημιουργήσετε τη ροή του. Λοιπόν, σκεφτείτε από πού να ξεκινήσετε το παρακάτω κομμάτι για συνέχεια. Συνιστάται να ραφούν οι γωνίες και να επικαλύπτεται η ταπετσαρία για να κρεμαστεί στον επόμενο τοίχο.

συμπέρασμα

Η κολλητική πάστα πιθανότατα θα εμφανιστεί στην ταπετσαρία, ειδικά εκεί που ενώνονται οι ραφές. Μπορείτε να καθαρίσετε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί για να βεβαιωθείτε ότι η ταπετσαρία είναι καθαρή και ελκυστική.